torstai 23. lokakuuta 2008

Vaaleilla on merkitystä kaikille

Väitteet siitä, ettei kannata käydä äänestämässä, kun se ei kuitenkaan vaikuta mitään, on ontuvalla pohjalla. Nukkuvien puolue nykyjärjestelmässä tukee juuri valtaa pitäviä. Hiljaa olo on Suomessa tyytyväisyyden merkki. Jos on tyytyväinen nykymenoon, voi loikoa sohvalla vaalien ajan. Jos haluaa muutosta, pitää kömpiä vaaliuurnille. Vaihtoehtoja ehdokkaiden suhteen löytyy.
* * *
Olen blogissa pitänyt pientä mielipidetiedustelua.
Kysyin äänestätkö ensisijaisesti:
1. Puoluetta. Vastaus: 7%
2.Henkilöä. " : 40%
3. Tärkeän asian puolesta. Vastaus: 2%
4. Jätän äänestämättä. " 49%

Tyly tulos meikäläiselle, joka olen ollut luottamushenkilönä 12 vuotta. Olen kirjoittanut tähän blogiin 237 juttua mielestäni tärkeästä asiasta Sotesta eli terveys- ja vanhuspalvelujen järjestämisestä kuntalaisille. Asiaa näyttää arvostavan 2% vastaajista.
Olen poliittisiin puolueisiin sitoutumaton. Siitäkään ei näyttäisi tulevan arvostusta enempää kuin 7%.
Jos ihmiset jättävät äänestämättä lukijakunnastani 49%:sti, ei kirjoituksillani näytä olevan paljoa merkitystä.
Ainoa toivoni kyselyni mukaan menestyä kuntavaaleissa on siinä 40%:ssa vastanneissa, jotka äänestävät "hevosta" eli henkilöä.
Ans` kattoo miten käy? Kuningasta minusta ei tule ja hengiltäkään tuskin saadaan.
* * *
Eilinen puoluejohtajien vaalipaneeli ei mieltä ylentänyt. Yhtä päälle puhumista kaikki. Valtakunnan politiikkaa pälpätettiin, oikea asia kuntavaaleissa olisi puhua kunnissa juuri meneillään olevista tärkeistä asioista. Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä, jotka ovat muutoksen kourissa. Kuntaliitoksista ja uudesta lausuntokierroksella olevasta Terveyshuoltolaista. Viime mainittu on ollut uutispimennossa Keski-Karjalassa, ei vähiten kunnanjohtajien toimesta.
Entisenä duunarina, joka elätin perhettäni parhaani mukaan työrukkaset käsissä, en ole pitänyt siitä, että kokoomus on ottanut työkalut ja hanskat vaalimainoksiinsa.
Tiedän sen olevan mainostoimiston tempun ja hyvä niin. Mutta se on härskiä vaalikarjan hyväksi käyttöä, jos henkilö, joka ei työkseen kyseisiä vehkeitä ja käsineitä käytä poseeraa niissä TV:ssä ja vaalimainoksissa.
Muistan miten tiukassa oli saada työnantajan kustantamaan esim. suojakäsineet. Eivät kokoomukselaiset silloin poseeranneet suojakäsineissä, kun vastustivat niitä turhina.
Ajat näyttävät muuttuvan.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Otanta on ihan kohtuullinen blogissa tehdyksi gallupiksi. Voi olla että tulos ennakoi jopa valtakunnallista äänestysvilkkautta, vaikka virhemarginaali onkin kovin korkea;)