sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Mitä ajattelen turvallisuudesta

Kaikki lähtee henkilöstä itsestään. Miten hän tuntee itsensä turvalliseksi ympäristössään.
Yleensä ihminen luottaa, että kaikki on hyvin. Ympäristön tapahtumat saattavat tätä turvallisuuden tunnetta horjuttaa. Tapahtuu häiriköintiä, tappeluita ja jopa meteli saattaa pelästyttää varsinkin vanhempia ihmisiä.
Edellä olevaa turvallisuutta yhteiskunta vahvistaa säännöillä ja niitä valvomaan asetetulla virkakunnalla jota parhaiten edustavat poliisit.
Mielestäni valtiovallan säästötoimin on poliisin työpanosta vähennetty turvallisuuden takaajana. Näin ei saa jatkua. Turvallisuutta voidaan myös lisätä kunnallisin toimin. Se voi tapahtua erilaisin päivystyksin ja valvonnoin joko ihmisvoimin tai tekniikkaa hyväksi käyttäen.

* * *
Turvallisuuden tunnetta eniten horjuttaa jos terveys horjuu tai pettää. Läheinen ihminen voi antaa tukea, mutta parhaiten turvallisuutta lisää, jos tietää terveyspalvelujen olevan lähellä ja saatavissa.
Tohmajärvellä terveyspalvelut ovat olleet hyvät. Sanotaan mitä sanotaan. Uuden palvelujärjestelmän Hellin myötä on selvää, että palveluihin tulee muutoksia. Yhtä selvää myös on, etteivät palvelut ainakaan parane terveyskeskuksessamme.
Mielestäni ensiarvoisen tärkeää on päivittäisten lääkäripalvelujen säilyminen terveyskeskuksessamme. Sama pätee vuodeosastoon.
Yhtä tärkeää kuin edellä olevat, ellei tärkeämpääkin on, että ambulanssipalvelut säilyvät vähintäinkin nykytasolla. Se edellyttää sairasauton asemapaikan pysymistä Kemiessä. Sen ei uskoisi olevan kustannuskysymys.
Ihmiset ovat oppineet käyttämään sairastapauksissa ambulanssia. Herättää turvallisuutta, kun tietää avun tulevan kotiovelle tarvittaessa.

Ei kommentteja: