keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Pudotettiinko kärryiltä?

Tietotulva on valtaisa näin vaalien alla. Ehdokkaat lupaavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Hekin, jotka ovat menneen kauden valtaa luottamushenkilönä pitäneet hallussaan.
Eikö näiden tulisi kertoa kuntalaisille miten he ovat luottamushenkilönä toimineet. Mitä asioita ajaneet ja millä menestyksellä? No, siitä taitaisi tulla lyhyt juttu. Ei jaa-sanan sanomisesta paljon kerrottavaa olisi.
* * *
Meikäläinen pudotettiin paperilehtien palstoilta jo vuosia sitten. Kerroin tarinoita, joista valtaa pitävät eivät tykänneet. Kyllä siinä tietenkin poliittisvirikkeisiä lähetystöjäkin tarvittiin.
Onneksi sananvapauden rippeitä olen viljellyt blogissani. Omaksi mielikseni ainakin. Ja onhan tällä lukijoita kiitettävästi. Ja kaikki vapaa ehtoisia lukijoita.
Siksi en katsonut tarvitsevani näissä kuntavaaleissa lehtimainontaa. Jos vuodessa ei riitä 230 juttua selvittämään mitä luottamushenkilönä touhuan, niin sille ei lehtimainoskaan voi mitään.
* * *
Vaalien tiimoilta tilasin Karjalaisen kolmeksi kuukaudeksi. Jostain syystä lehti ei vain ilmaantunut postilaatikkoon. Odottelin lehteä lähes kaksi viikkoa soitellen lehteen, miksi laatikkooni ei aviisia ilmesty. Lopulta lehti tuli ja "kylkiäisenä" Karjalan maa.
Pyytämättä, niin kuin sähköposti Jäätteenmäelle.
Pääsivun parhaimmalla paikalla komeili viisi Tohmajärven kokoomuksen kunnallisvaaliehdokasta. Keskellä komeimpana Antero Nenonen. Kun kysymyksessä on kepun lehti niin hyvät välit kokoomuksella pitää olla keskustaan, kun tuollaisen mainospaikan nappaavat kepun lehdestä.
Ja onhan ne poikkeuksellisen hyvät. Antero Nenonen on osallistunut kaikkiin keskustan kunnanhallitusryhmän kokouksiin koko valtuustokauden ajan. Ei siis ihme jos sama kaiku on askelten. Mitä mieltä peruskokoomukselaiset lienevät asiasta? Ei kovin omaperäistä poliittista toimintaa, voi joku sanoa. Yhteistyötä kuitenkin yli poliittisten raja-aitojen.
* * *
Kokoomus olisi viime vaalien tuloksen perusteella saanut kunnanhallituspaikan niin halutessaan, jos olisi halunnut yhteistyötä esim. demareiden kanssa. Se olisi kuitenkin ollut naispaikka, joka vaihtui mielekkäämpään "kuunteluoppilaspaikkaan" valtuuston varapuheenjohtajana. Näkyvyyttä tittelissä on, mutta vaikuttavuutta tuskin.
Antero on avoin keskustelija. Niinpä hän sanoi minullekin, kun kuuli lähdöstäni mukaan kuntavaaleihin, että etkö jää jo pois. Sinulla on ikää sen verran, että hän älyäisi jäädä sivuun, jos olisi noin vanha.
Niin ikää kyllä minulla piisaa. On ihka itse hankittua. Loput ominaisuudet ovat kyllä kyseen alaisia ja hankittu vähän sieltä ja täältä.
* * *
Niin otsikon Pudotettiinko kärryiltä, kysymys syntyi, kun en enää pääse Karjalaisen nettimielipidepalstalle. Olisi ollut mielenkiintoisia aiheita osallistua keskusteluun. Mitä Sotessa nyt tapahtuu, kun lääkärit ovat tulleet mukaan keskusteluun. Ja mitä sitten, kun sairaiden ja vanhuksien mielipiteet aikanaan kuullaan.


2 kommenttia:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Pudotettiinko kärryiltä? Jospa et esittänyt "rakentavaa kritiikkiä". Palaan aiheeseen plogissani aamulla, jos emäntä ja muut valtaa pitävät sallivat.

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Et ole Tuunanen yksin kärryiltä pudotessasi. Putosi sieltä meikäkin. Tietoteknologiset pohdinnatkaan eivät ole tuottaneet tulosta syyn selvitämiseksi, eikä toimitus/toimittajat vastaa?! Sinun tapauksessasi syy voi löytyä vaikka vaalien edellä yhtäkkiä epäkuntoon menneistä laitteista, jotka eivät kestä tuunasia;)
Karjalaisen netissä on sitäpaitsi tietoturva-aukko, jonka takia sinne ei juuri kannattaisi änkeytyäkään... Sekään ei näytä kiinnostavan heikäläisiä millään lailla. Tuntevat olevansa turvassa.