maanantai 13. lokakuuta 2008

Uutisalasimen Suuri Vaalipaneeli

En laskenut paljonko paikalla oli ihmisiä. Jos kunnallisissa luottamustehtävissä mukana olijat ja kunnan virkamiehet ja edellisten puolisot lasketaan pois, uskon ns. tavallisten yleisömäärän jäävän vähemmistöön. Mikä ei ole järjestäjien vika.
Käsiteltäviksi aiheiksi oli valittu kunnan koko palvelukirjo kuntataloudesta lähtien.
Tarkoitukseksi tilaisuudelle oli määritelty: "Tervetuloa kuulemaan ja kysymään asiat suoraan poliittisilta päättäjiltä."
Paneelissa oli yhteensä 11 jäsentä, joista 5 oli istuvan valtuuston jäsentä ja enemmistö 6 henkilöä eivät ole valtuuston jäseniä ja yksi heistä ei edes pyri vaaleissa valtuustoon.
Oliko vaalipaneelin kokoonpano sellainen, että se kattoi tietotasoltaan vaikeisiin kunnan taloudellisiin ongelmiin löydettäviä ratkaisuja?
Olisi ollut vähintäinkin suotavaa, että paikalla olisi ollut kunnanjohtaja Olli Riikonen. Hän loisti taas kerran poissaolollaan. Hän on johtanut kuntaa vaalikauden ja on sitä kautta suurin vastuullinen siitä mitä kunnassa on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan.
Toiseksi suurin vastuutaso loisti myös poissaolollaan. Kunnanhallituksen jäsenistä istui paneelissa tasan yksi henkilö. Hallituksen puheenjohtaja Tuomo Eronen. Hänkö riitti vastaamaan kunnan käytännöllisestä johtamisesta? Ilmeisesti tässä tilanteessa kun kunnanjohtaja oli poissa. Sama kaksikko johtaa ja käytännössä päättää mitä asioita valtuusto saa päätettäväkseen. Hallituksessa mukana olevat demarit eivät päässeet puolustamaan omia näkemyksiään hallitustyöskentelystä. Heitä ei oltu kutsuttu paneelin osanottajiksi.
Sen ajan kun kärsin istua kipeällä kankullani kovalla penkillä, paneelin vetäjät; Pekka Hakkarainen ja Jouko Tyyni selvisivät tehtävästään hyvin. Jouduin lähtemään kävelyttämään kankkuani kesken tapahtuman.
Uutisalasimelta oli kiitettävä yritys virittää poliittista keskustelua edes näin vaalien alla. Omilla poliittisilla voimilla siihen ei näytetä pystyttävän edes vaalikamppailun aikana.

1 kommentti:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Passaako sinua valita valtuustoon istumaan, jos kankku on kipeä. Vai onko siellä pehmeät penkit?