torstai 23. lokakuuta 2008

En minäkään kaikkeen kerkeä

Karjalaisen mielipidenetissä joku pahoitteli, etten ole kirjoittanut, oliko se nyt Ylen vaalikoneeseen. Se vain valitettavasti on niin, ettei aikaa riitä kaikkeen. Pitää jostain pidättäytyä. En ole viime aikoina kirjoittanut Karjalaisenkaan mielipidepalstalle.
Just joo nimimerkille ja muillekin tiedoksi, eikö riitä yhden ukon jutuiksi tämä blogi. Juttuja löytyy yli 230 ja kaikki melkein puhdasta kunnallispolitiikkaa. Siihen päälle pari vaalikonetta ja lehtijutut päälle.
* * *
Oman ja mielenkiintoisen ajan vie myös ne puhelut, joita kirjoitukset poikivat. Palaute onkin kirjoittajalle parasta. Olipa se hyväksyvää tai moittivaa. Tietää, ettei ihan turhaa ajatuksiaan avaruuteen hassaa.
Tänään tuli mukava soitto naapurikunnasta. Siellä oltiin lähellä samoja ajatuksia, joita myös tältä paikalta olen toitottanut. Sote Hellineen ei taidakaan olla ihan läpi huutojuttu. Ans kattoo nyt ensin.
* * *
Muutaman kerran on kysytty mitä siellä soten syntypaikkakunnalla Kolilla oikein päätettiin. Joku toinen kysyi juopoteltiinko Kolilla.
Ensimmäiseen kysymykseen vastaan, niin kuin aikaisemminkin. Ei Kolilla päätetty mitään. Ei semmoisella kokoon panolla mitään voisi päättääkään. Sille kun ei ole kuntalaissa annettu päätäntävaltaa. Eikä enää annetakaan. Seutuyhteistyökokeilu päättyy tämän vuoden lopussa. Hallitus on nähnyt homman tehottomaksi.
Se, että kunnanjohtajat Kolin kapulaleikin pohjalta ovat mielikuvissaan nähneet soten syntysanat lausutuksi, johtuu siitä, ettei heitä valtuutetut ole herättäneet harhaluulostaan.
Toinen kysymys, juopoteltiinko Kolilla, on vaikeammin vastattavissa. Juopottelu meikäläisen asteikossa tietää useamman päivän tehokasta ryyppäämistä. Sitä ei siis Kolilla kukaan jo ajan puutteen takia pystynyt harrastamaan.
Ryyppäämistä voi joku Kolillakin sanoa harrastaneensa. Joku käytti siihen alkoholia, toiset kahvia ja loput vettä. Minä otin paukkuja. Enempään ei ollut mahdollisuutta, kun tarjoiluhenkilökuntaa oli tasan yksi henkilö. Palveltavia lienee ollut sadan paikkeilla. Enempi siinä aikuisella jano yltyi kuin sammui.
Sovitaan, että sote liikelaitoksineen on painajaisuni, joka päättyy viimeistään uuden Terveydenhuoltolain myötä viimeistään n. rapian vuoden päästä.
* * *
Edessä ovat kunnallisvaalit. Toivottavasti äänestäjät käyvät vaaliuurnilla. Yhtenä asiana äänestämään mennessään kuntalainen voisi pohtia millaista kantaa hänen luottamushenkilöehdokkaansa valituksi tullessaan edustaa terveys- ja vanhuspalvelujen järjestämisessä. Vai vaikeneeko hän, niin kuin monet valtuutetut menneellä valtuustokaudella.
Mietipä äänestäjä sitä ihan ite. Valta kun kiepsahtaa lopulta äänestäjälle. Nimen omaan niille, jotka käyvät äänestämässä.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Ehkäpä Tuunasen paras kirjoitus. Mene tiedä;)