torstai 9. lokakuuta 2008

Minä vaan kysyn!

Miksi keskustan valtuutetut ovat vastustaneet ja siten estäneet vaihtoehtojen selvityksen Keski-Karjalan terveys - ja vanhuspalvelujen tuottajamalliksi?

Miksi Hellin alkuunpanolla on tuhoton kiire? Aikaa olisi 2013 alkuun.

Miksi kunnanhallituksessa keskustan jäsenet äänestivät luottamushenkilöiden poistamisen puolesta Hellin johtokunnasta? Luottamushenkilöillähän ei olisi ollutkaan kuin läsnäolo-oikeus.
Erityisesti ihmettelen Leena Väistön motiiveja vastustaa luottamushenkilöiden läsnäoloa johtokunnassa. Leena Väistön työpaikka on terveyskeskuksessa ja samalla hän oli edellisten vaalien ääniharava. (118 ääntä) Yhtäkään Leena Väistön mielipidettä en ole kuullut Sote-asiasta.

Ketä ovat ja mitä edustavat sote-johtokunnan moniosaajat? Miltä alalta heidät aiotaan kutsua ja miltä paikkakunnalta he ovat? Asia on täysin Kiteen kaupungin hallituksen toimialaa. Pieni tietovuoto tekisi terää.


Pitänee todeta kuten eno-vainaa Ilkka Kanervalle Kotipirtissä, jolle teki semmoisen kysymyksen, johon Kanerva ei osannut vastata. "Mitä tuosta. Tuhman kysymyksen tein."

Vaalit lähestyvät ja se näkyy ehdokkaiden vilkastuvana esiin tulona. Vaalireklaamia, esitteitä ja mielipidekirjoituksia yleisön osastoissa näkyy.
Meikäläisen mielipiteet menevät heikosti läpi mielipidesivuilla. Ei siksi, että ne olisivat sen huonompia tai parempia kuin siellä julkaistavat. Sattuu vain olemaan, että ne aina eivät ole lehden julkaisijatahon mielenmukaisia. Viime aikoina en juttujani mielipidesivuille juuri tarjonnutkaan.

Blogi-kirjoittelu sopii minulle. Luulen, että viimeisen vuoden yli kaksisataa kirjoitusta on riittävä määrä tuomaan esille mitä mieltä olen asioista.
Tiedän, etteivät juttuni kaikkien mieleisiä ole olleet. Sellaistakin palautetta olen saanut niin kunnan johtavilta virkamiehiltä kuin luottamushenkilöiltäkin.
Virkamies eräässä keskustelussa kysyi vähättelevään sävyyn: "Luuletko, että joku sinun juttuja lukee?"
En vastannut hänelle mitään. Teille voin sanoa, että blogiani luetaan. Muuten en näinkään työlästä hommaa kehtaisi tehdä. Katson velvollisuudekseni kirjoittaa niin kauan kuin toimin luottamushenkilötehtävissä.
Paljon äänessä oleva ja näkyvä luottamushenkilö oli ilmeisesti kiusaantunut jutuistani, koskapa lähestyi mielipiteellään: "Etkö itse älyä lopettaa luottamustehtävistä. Olet niin vanha. Minä eroan kun tulen tuohon ikään."
Tämän kaverin muutkin mielipiteet pitäisi saada tietoon häntä äänestäneille. Se ei ole kuitenkaan minun tehtävä. Äänestäjät tietävät ketä äänestävät.

Mielipiteeni on: Jos jätät äänestämättä olet teollasi tukemassa jotain näkökantaa josta et tiedä mitään. Jos äänestät olet jokin puolesta ja jotain vastaan. Äänestäminen vasta vaikuttaa.

Ei kommentteja: