maanantai 4. helmikuuta 2008

Vastaesitys

Liite pöytäkirjaan



Vastaesitys 4.2.2008 pidetyn kunnanhallituksen kokouksen esityslistan asia 9. ”Kunnanvaltuuston kokouksen 21.01.2008 päätösten täytäntöönpano”.
5 §. ”Keski-Karjalan kuntien sosiaali- ja terveystoimen yhdistämishankkeen aiesopimuksen hyväksyminen”. (2008-13)


Vastaesitys:
Kunnanhallitus toteaa, että valtuuston kokouksen 21.01.2008 päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä eivätkä mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi ja ovat muutoinkin laillisia.
Kunnanhallitus päättää panna valtuuston kyseiset päätökset täytäntöön, lukuun ottamatta 5 § Keski-Karjalan kuntien sosiaali- ja terveystoimen yhdistämishankkeen aiesopimuksen hyväksymistä.


Perustelut:
Valtuuston kokouksessa käydyn keskustelun ja kirjallisesti esitettyjen puheenvuoron ja vastaesityksen sekä hallituksen kokouksessa kirjallisesti esitetyn vastaesityksen pohjalta tehty valtuuston päätös edellyttää aiesopimukseen tehtäviä selvennyksiä ja lisäyksiä. Aiesopimuksesta puuttuu mm. purkupykälä.
Näitä tehtävien suorittamista varten valtuusto siirsi toimintamallin käyttöön oton vuoden 2010 alkuun. Esitettyjen lisäysten ja tarkennuksien jälkeen valtuusto käsittelee sopimuksen uudelleen ja tekee tarvittavat päätökset. Vasta näiden toimien jälkeen nyt käsiteltävä asia on hallituksen täytäntöön pantavissa.
Jos esittelijän nyt tekemä päätösehdotus hyväksytään ja tulee hallituksen päätökseksi, ylittävät esittelijä ja päätökseen osallistuvat hallituksen jäsenet toimivaltansa valtuuston päätösten toimeenpanijoina.


Tohmajärvi 4.2.2008.
Veijo Tuunanen

1 kommentti:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Hei Veijo.
Ja anteeksi, että olen sitkeä kommentoija.Se johtuu siitä, että sinulla on kolme lukijaa. Verkostuituminen olisi valttia Keski-Karjalassa,sanoo yrittäjä Pentti Holopainen. Näin vaalien alla.