sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Terkkuja blogisteille

Olen seuraillut toisten blogeja. Tunnen heitä kohtaan kohtalon yhteyttä monessakin mielessä. En juuri ole kommentoinut toisten kirjoituksia. Syy on ajan puute. Harmi, sillä blogeista löytyy tosi hyviä kirjoittajia. Niin sisällöltään kuin julkituonniltaa.
Karjalaisen nettimielipidepalstaa olen myös seurannut. Muutaman jutun olen siellä pannut alulle. Omalla nimelläni tietenkin. Mikä se semmoinen mielipide on jos ei tiedä kuka on kirjoittaja.
Onhan minulla ollut ja taitaa olla edelleen muutamassa lehdessä pakinapalsta. Nimellä ja nimimerkillä. Molemmilla. Ei nimimerkillä siksi, että salaisin henkilöni, vaan enemmänkin siksi, että suojaisin lehden henkilökuntaa aiheuttamaltani harmilta.
Mielipidekirjoituksille näytetään täällä päin annettavan kohtuuttoman kova painoarvo. Lehden taustavoimat ohjaavat mitä lehdessä voi kirjoittaa. Lehtien päätoimittajat joutuvat kohtuuttoman tehtävän eteen, elleivät kuulu lehden omistajiin.
Mitä tällainen kontrolli merkitsee tiedon välitykselle ja sanan vapaudelle, sen saa lukija arvioida.
Onneksi on nyt tällainen blogikirjoittelu mahdollisuus. Glogikirjoittelua ei ohjaa päätoimittaja. Blogit ovat julkisensanan neuvoston kontrollin alaisia. Ei näihin mitä puuttu voi töherrellä. Tietenkin pitää muistaa, että asiattomista kirjoituksista voi päästä vastaamaan tekosistaan käräjille. Nyt en tarkoita seutukäräjiä vaan ihan oikeaa raaspupaa.
Terkkuja blogisti Erkki Jormanaiselle. Naapurikaupungista olevana seuraan blogiasi.

Ei kommentteja: