tiistai 5. helmikuuta 2008

Olisiko kiitosten aika

Kiitoksia arvoisat palstallani kävijät. Teette tästä työstä palkitsevan minulle. Olen sen sanonut aikaisemminkin, että paras kiitos kirjoittajalle on se, että kirjoittajan sepustuksia luetaan. Nyt uskallan sanoa, että teitä on enemmän kuin kolme. Kiitos.
* * *
On valitettavaa, että toistaiseksi olen joutunut kirjoituksissani keskittymään vain ns. kunnallispolitiikkaa. Sehän on = yhteisten kunnallisten asioiden hoito. Näyttää siltä, että asia kiinnostaa ainakin toistaiseksi Keski-Karjalaisia ihmisiä. Jatkan jonkin aikaa samalla linjalla. Onhan terveys- ja vanhuspalvelujen järjestäminen tämän päivän tärkein asia. Myöhemmin lupaan palata keveämpään kirjoitteluun. Samaan tyyppiseen jota harrastin aikanaan mökkiläisen nimimerkillä.
* * *
Mielipidekirjoittelu jatkuu vilkkaana Sote-asiasta myös Karjalaisen netti sivulla. Myös minä olen muutaman kommentin sinne kirjoittanut. Tietenkin omalla nimelläni. Arvioisin mielipiteitä Keski-Karjalan tiimoilta olevan liki tuhatkunta.
Entisenä paikallislehtiin kirjoittajana ihmettelen miksi Koti-Karjala ja Uutisalasin eivät ole avanneet sivujaan saman tyyppiseen kirjoitteluun kuin Karjalainen. Kunnanvirkamiehet ja johtavat luottamushenkilöt ovat kantojaan lehdissä ilmoitelleet. Tavallisen kuntalaisen mielipiteitä ei lehdissä ole julkaistu. Miksi? Lukijoita uskoisin riittävän.
Taitaa olla sama syy, miksi minäkin blogiiki kirjoittelen.
* * *
Olen tässä ihmetellyt millaisen hässäkän nosti vesilasissa, ensin hallituksen kokouksessa ja sitten Karjalaisen netissä vastaesitykseni. Se, joka on julkaistu alempana tällä palstalla. Huomisissa lehdissä pitäisi löytyä selitystäni vastaesityksen tekosyistä.
Lyhyt ennakko maistiainen kuitenkin tässä.
Vastaesitykseni, vaikka hallituksen äänestyksessä hävinneenäkin, pitää minulla oikeuden palata asiaan, jos Tohmajärven valtuuston tekemää päätöstä eivät projektin vetäjät halua kunnioittaa.
Hehän ovat ilmaisseet, että jatkavat kuin mitään ei valtuuston päätös vaikuttaisikaan. Niin ei asiat kuitenkaan tule menemään.
Aiesopimusta ei valtuusto ole hyväksynyt. Se asetti aiesopimukseen tarkennuksia ja lisäyksiä ennen kuin aiesopimus Tohmajärven valtuustossa uudessa käsittelyssä hyväksytään. Näitä korjauksia varten annettiin alkamisajankohtaan vuosi lisäaikaa. Sote-työryhmä voi jatkaa aiesopimuksen työstämistä täydellä teholla.
Mitä muuta projektityöryhmä päättää tai tekee, sen tulee tarkailla toimiaan, että toimivalta riittää. Virkamiesten tulkinnoilla ei vielä toistaiseksi ylitetä valtuuston päätöksiä.
Uskon, että hallituksen kokouksessa tämä asia ymmärrettiin. Muuten ei moisen asian käsittelyyn olisi uhrattu tuntitolkulla aikaa ja joidenkin osalta myös hermoja.
Lyhyesti lopuksi: Vastaesitykselläni en taistellut omaa valtuustossa läpimennyttä esitystäni vastaan. Puolustin tällä valtuuston päätöstä. Kokousteknillisesti tämä oli ainoa keino tähän hätään.
Asiat hallituksessa kun käsitellään nykyisin enemmän poliittisin perustein kuin muita näkökohtia huomioiden. Valitettavasti.

Ei kommentteja: