keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Alkaa turhauttaa

Taannoin luin Karjalaisesta, että kunnanjohtaja Olli Riikonen on nimetty selvityshenkilöksi liikenne- ja viestintäministeriöön. Tieto oli yllättävä siltä taholta tulleena kunnahallituksen jäsenelle.
Aamulla hain asemalta samaisen ministeriön asettamispäätöksen. Sen mukaan Riikosen toimikaudeksi on merkitty 1.2.2008 - 15.9.2008.
Päivän posti toi Koti-Karjalan. Etusivun otsikko: "Riikosesta osa-aikainen selvitysmies." Ja itse jutusta tarkka lainaus: "Riikonen tekee selvityksen osa-aikaisesti ja sivutoimisesti oman työnsä ohessa."
Kyllä se ottaa pattiin meikäläistä kunnanhallituksen jäsentä. Onko pojat päättäneet taas kahdestaan, mikä Tohmajärven kunnalle on hyväksi? Myönnän taas kerran olevani ulkona kuin lumiukko asioiden hoidosta. Niistäkin, joita hoitamaan minut, jotkut onnettomat ovat valinneet.

Asettamispäätös, mikäli minä ymmärrän enää mitään, ei koske Kutsu-Uskali-Röykkä alueen liikenne tutkimusta, vaan kysymyksessä näyttää oleva koko maan julkisen liikenteen palvelututkimus. Eipä näytä pieneltä hommalta.
Kun aikanaan olin mielestäni yksi niistä, jotka näyttävimmin ajoivat Olli Riikosta kunnanjohtajan tehtävään, en silloin tiennyt millaisen työmyyrän saamme hänestä kuntaan.
Nyt on pakko vetää vähän takaisin. Vain sillä perusteella mitä tiedän kunnan nykyisestä taloudellisesta tilanteesta ja myös soten hapuilusta onnelliseen tai onnettomaan lopputulokseen.
Jos nämä kaksi tehtävää eivät riitä päätyöksi, eikö olisi silloin järkevää hankkia sellainen päätyö, josta ei tarvitse vilkuilla lisähommia.
Tohmajärvellä ollaan ajautumassa monessakin mielessä tilanteeseen, joka edellyttäisi ainakin pysähtymistä. Pitäisi katsoa vähän taakse, mitä on tullut tehtyä. Jos sieltä erottuu kunnan taloudellinen tila ja vaikkapa vaan selvittämätön sotevyyhti, luulisi työtä riittävän.
Asettamispäätöksen toimikausi edellyttää, mikäli Riikonen tehtävän ottaa vastaan, ja miksi ei ottaisi, ei ministerikään käskymääräyksiä antane, virkavapauden hakemista kunnanhallitukselta. Sivutyönä moista tehtävää tuskin kukaan pystyy tekemään.
No, aikanaan kaiketi tämäkin asia tuodaan päätettäväksi kunnanhallitukseen. Epäilen, että asia on niin pitkälle ja hyvin valmisteltu, että päästään taas äänestää pätkäyttämään.
Tai mistäpä sitä tietää, jos lehdet tuovat tietoon taas sellaista, jota kunnanhallituksen tulee myöhemmin käsitellä ja päättää.
Turhauttaa tämmöinen, mutta vastapainoksi asiat tälläisinäkin ovat mielenkiintoisia.

Ei kommentteja: