torstai 7. helmikuuta 2008

Käräjätuomiot

Työjärjestys
Mistä syntyvät 4 milj. euron vuotuiset säästöt? Palvelut ja henkilökunta sekä palvelujen tarvitsijat lisääntyvät. Sote järjestelmä luo lisäbyrokratiaa.
Pekka Parkkinen 25.1.2008 väitöskirjassaan toteaa, ettei tämän kaltaisilla järjestelyillä kuin sote ole vaikutusta kustannusten laskuun, vaan ensivuosikymmenellä voi olla pakko uudistaa kunta-ja palvelurakenteita.
Ollaanko tästä sote-projektin vetoryhmässä tietoisia.

Ketkä kuuluvat sote-hankkeen johtoryhmään ja kuka on puheenjohtaja? Millaiset valtuudet heillä on toimia kunnan puolesta päättäjinä?
Ketkä kuuluvat seutuvaliokuntaan ja millaiset valtuudet heillä on toimia?
Seutuvaltuuston jäsenet tiedetään, mutta mistä he ovat saaneet toimivaltansa esim sote-asioiden hoidossa, kun seutusopimuksessa ei toimivallasta sanota mitään.

Kuka tai missä on vertailtu eri palvelumalleja keskenään toimivuuden ja kustannusten kesken. Mieleen tulee kuntayhtymämalli, yksi yhteinen kunta ja sote.

Kiinteistöjen hallinta ja hoito on suunniteltu jääväksi kunnalle. Käytön eli vuokraus jää palvelujen tuottajalle eli Kiteelle. Jos tuottaja ei vuokraa kiinteistöä lähtee siitä palvelutkin muitta mutkitta. Sopimusluonnos määrittelee näin. Onko ajateltu loppuun?

Mikä on hallintomallin 3+3+3+3 nykytila. Kitee ja Rääkkylä ovat jo nyt erilinjoilla.

Miten on henkilöstön asema turvattu sotessa? Maininta: Jos henkilö kieltäytyy tarjotusta tehtävästä, irtisanomissuoja purkautuu.
Itse sote-sopimuksesta puuttuu purkupykälä? Miksi?

Seutuvaltuuston ja seutuvaliokunnan asema on määriteltävä valtuustoissa ennen kuin niillä on toimivaltaa sotessa.

Paljonko rahaa on mennyt ja paljonko vielä on käytettävissä sote-asian tiimoilla?

EU komissio lähetti Suomelle tulenkiven katkuisen kirjeen Suomessa käytössä olevista Liikelaitosmalleista. Ne eivät nykymuodossaan kelpaa EU:lle. Ministeri Pekkarinen pani jo jäihin VTT:n liikelaitossuunnitelmat. Pitää olla mahdollisuus konkurssiin, jos käyttää liikelaitostitteliä ja todellinen kilpailu mahdollinen.
Ollaanko tämä huomioitu sote-työryhmässä.Myös uusi laki on valmisteilla, jossa perusterveyden hoito ja erikoissairaanhoito ollaan niputtamassa yhteen. Ollaanko tämä huomioitu?

Ei kommentteja: