torstai 21. helmikuuta 2008

Ahvenista ja vähän muustakin

Pilkillä tuli hyvin ahvenia. Kiloista en tiedä, mutta kappaleina luulisin 150. Kiteen Pyhäjärvi on meikäläiselle nipulikas kalavesi. Antaa jos antaa ja sitten kun antaa ei määrällä ole rajaa.
Kännykkä pitää nykyään olla avannollakin. Muutama soitto tuli ja läheltä piti, ettei kapula pulahtanut avantoon.
Just` kun se suurin tärppi iski oli puhelu menossa. Niin isoa asiaa ei ole olemassakaan, että se avannolla ylittää päätehtävän eli onginnan. Ei edes sote.
Pistin kännykän kesken puhelun repun läpän päälle jalkojeni väliin. Lappasin pienen sintin jäälle. Oli pyrstöstään tarttunut koukkuun. Siinä tohinassa kännykkä solahti sylistä, mutta onneksi vain avannon reunalle.
Montahan kännykkää on Pyhäjärven pohjassa? Tai silmälaseja?
* * *
"Saatan haistakin", otsikolla julkaistiin taannoin Karjalaisessa juttu allekirjoittaneesta. Hyvä juttu kaiken kaikkiaan. Parempi mihin itse olisin pystynyt.
Otan jutusta yhden lauseen tarkemmin tutkittavaksi. Jutussa se tukee kokonaisuutta keskiverto lukijaan nähden. Pilkkua viilatessa siihen voin tässä palata.
Lause oli: "Hän on se tohmajärveläismies, joka vastustaa monia asioita, kuten sotea ja kotiseurakuntansa maakauppoja."
Asian ilmaisisin niin, että monille päätettäville asioille olen tehnyt vaihtoehtoesityksen ja perustellut sen. Kysymys ei ole vastustamisesta. Se olisi yhtä tyhmää kuin sokeasti kannattaa jotain, josta ei ole selvillä, mitä päätös tulee merkitsemään.
Soteakaan en ole vastustanut. Olen kaivannut sotelle parempaa ja halvempaa vaihtoehtoa. Vaihtoehtojen kiellon jälkeen olen kannattanut sotelle lisäaikaa asioiden kuntoon saattamiseksi.
Vertailu olisi pitänyt tehdä ainakin kuntayhtymään ja kuntaliitokseen nähden. Se ei näytä kelpaavan Keski-Karjalan kunnanjohtajille. He liputtavat vain soten puolesta.
Niin tekee myös Tohmajärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuomo Eronen. Seutukäräjillä hän loihe lausumaan: "Sote on ainoa vaihtoehto." Miksi, se jäi sanomatta.
* * *
Meneillään olevia seurakunnan maakauppoja en ole vastustanut. Mitenkä olisin, kun taidan olla yksi niiden alulle panijoista. Olen kiinteistö - ja ympäristötyön johtokunnan puheenjohtaja, jolle ko. asioiden käsittely ja esittely johtosäännön mukaan kuuluu.
Sähläys maakaupoista on kokonaan seurakunnan sisäinen möhlintä. Liian monta yliviisasta virkamiestä ja luottamushenkilöä hoitaa asiaa yhtäaikaa ja erisuuntiin.
Valitus, jonka olen tehnyt kirkkohallitukseen, on seurakunnan päätöksentekojärjestelmään kohdistuva. Se ei vastusta maakauppaa. Jos on tarvis, voin palata asiaan dokumentein.
* * *
Näyttää siltä, että liian kiire on yksi syy, mikä pilaa monta asiaa. Toinen voi olla se, että ei tahdota kuulla muuta kuin omaa ääntä. Se puolestaan johtaa selkkauksiin ja ristiriitoihin tehtävissä päätöksissä. Jopa toimivallan ylityksiin.
Tohmajärven kunnanhallitus kokouksessaan 14.1.2008 julisti terveyskeskuksen johtavan lääkärin viran haettavaksi. Hakuaika merkittiin päättyväksi 15.2.2008.
Hakua ei julkaistu ainakaan lehdissä. Ilmeisesti ei missään.
Helmikuun puolessa välissä Keski-Karjalan terveyskeskuskuntayhtymä haki leti-ilmoituksella johtavaa lääkäriä kuntayhtymään. Samassa ilmoituksessa oli lause, että tehtävään kuuluvat myös Tohmajärven terveyskeskuksen johtavan lääkärin työt.
Kysyin hallituksen kokouksessa 18.2.2008 mistä johtuu moinen menettely ja onko se kunnanhallituksen johtosäännön mukainen virkoihin haettaessa henkilöitä ja mitä se vaikuttaa virantäyttöön. Kukaan ei vastannut kysymykseeni.
Siinä hallituksen jäsenen vaikutusmahdollisuus ohi esittelijän ja puheenjohtajan. Nimen omaan Tohmajärvellä nykyisin.

Ei kommentteja: