perjantai 8. helmikuuta 2008

Kiinnostusta riittää

Sote-sota näyttää kiihtyvän. Niin kuin sekin, että entistä enemmän kiinnitetään huomiota ihmisten persoonaan tai hänen oletettuun maailman katsomukseensa.
Karjalaisen nettimielipidepalstalla olen saanut riittävästi huomiota. En niinkään mitä olen sanonut tai tehnyt, vaan keskustelu on ohjautunut persoonaani. Olen tyhmä ja aina yleensä väärässä. Kohta tulee aika, jolloin käsitellään ulkonäköäni. Tunnustaudun jo tässä vaiheessa myös rumaksi ja taitampa haistakin.
* * *
Ei haukku haavaa tee. Ei tehnyt silloinkaan kun olin mukana työelämässä. Onnistuin sielläkin jakamaan monesti ihmiset kahteen ryhmään. Laumaan, joka sokeasti seurasi johtajaansa ja toiseen, joka kysyi mihin ollaan menossa ja miksi.
Tärkeitä kysymyksiä tänä päivänä olisi esittää eduskunnalle ja StoraEnson johdolle. Miksi tuottavat tehtaat Kemijärvellä ja Summassa pitää lopettaa?
Jos tehtaiden on tarkoitus tuottaa rahaa omistajilleen ja siinä onnistuu, mikä on mennyt pieleen?
Jos samalla on onnistuttu työllistämään ihmisiä ja sitä kautta koko yhteisö menestyy, mikä arvo sillä on?
Kuka sanoo, ettei nykymenestys riitä? Pitää tulla enemmän tuottoa. Kenelle? Samalla lisätuottovaatimuksella viedään leipä tuhansilta.
Lukija vastatkoon kysymyksiini. Minulla on omat ajatukseni asiasta. Omakohtaisen kokemuksen perusteella. Olen saanut kahdesti lopputilin käteeni.
* * *
Seksisihtailu eduskunnassa on naurettavaa. Ihmisiä ne kansanedustajatkin ovat. Naiset tekevät itsensä tykö olemalla mahdollisimman hyvännäköisiä ja "haluttuja" omalle ja toisen silmälle.
Jos tämmöisen "tärkätyn" naisihmisen eteen tullessa ryhtyy katselemaan russakoita seinän raosta, on se epäkohteliasta.
Ja sitten "kokkapuheet" työpaikalla. Missä niiltä vältyttäisiin? Kansanedustajat tuskin ovat niitä härskimpiä äijiä. Ja heidänhän pitääkin edustaa koko Suomen kansan keskivertaisuutta.
Muistan Rosa Meriläisen "roiskeläpän". Hän sipsutteli soreasti eduskunnan käytävillä. Mihin häirintäluokkaan hänet olisi pitänyt silloin laittaa. Onneksi ei laitettu mihinkään. Olisin tiiraillut hänen kulkuaan mielelläni. En odottaen, että vilahtaisi, vaan siksi, että pukeutumisellaan ihminen viestii merkittävästi itsestään. Niin kuin Veltto Virtanen baskerillaan.
Eduskunnan seksikohu on viritetty vaimentamaan Kemijärven ja Summan tehtaiden lakkautumisia mediassa. Näin uskon.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Noh, noh. Itsensä "tärkkääminen" ei kyllä taida oikeuttaa toisen ihmisen epäasiallista eli sikamaista käytöstä. Ei edes roiskeläppä. Hyvää tulevaa Ystävänpäivää & terveisiä!

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Onnea Veijo, vaikka onkin elinanpäivä! Blogiasi luetaan näköjään entistä vilkkaammin. Se on hyvä, niin yleisen sananvapauden kuin demokraattisen ilmapiirinkin kannalta. Jatka samaan malliin, tai eri malliin, ihan kuinka vaan keksit!! Täällä kuitenkin luetaan...