maanantai 31. maaliskuuta 2008

Olipa kunnanhallituksen kokous

Julkaisen alempana kaksi tekemääni vastaesitystä, jotka kirvoittivat hallituksessa enemmän kannanottoja kuin käsittelyssä ollut allekirjoitettava kunnan 2007 vuoden tasekirja.
Vaikka kaikkien tiedossa on ennakkoon, etteivät mitkään vastaesitykset mene kunnanhallituksessa läpi, jonka minä tiedän myös, jaksavat keskustan edustajat jurputtaa niistä tuntitolkulla.
Asiattomiin mielestäni mentiin nytkin, kun allekirjoittaneesta sanottiin, että puheenvuorot ovat sen tähden pidettävä, että tulisin järkiini. Pyysin lausumasta merkintää pöytäkirjaan. En tiedä merkitäänkö toivomukseni. Olen pöytäkirjan tarkastaja.
Ei minua jurputus juuri rasita. Enemmän olen huolissani kunnanhallituksen tuloksellisesta toiminnasta. Uskoisin sen pystyvän parempaankin tuloksellisuuteen.
Suurin este näyttää olevan keskustan yksinkertainen enemmistö kunnanhallituksessa ja valtuustossa. Se estää oikean demokraattisen päätöksen teon. Sama ongelma olisi edessä, jos yksinkertainen enemmistö olisi demareilla tai kokoomuksella.
Toinen ongelma hallitustyöskentelyssä kohdistuu henkilöihin. Yhdeksi tänään virallisessa kokouksessa nimettiin minut. Minäkin voisin muutaman ongelmahenkilön nimetä, mutta silloin puhuisin sellaista, joka ei sovi luottamushenkilölle.
Juuri en virallisissa kokouksissa puheenvuoroja käytä. Käytän puheenvuoroni mieluimmin kirjallisina, jolloin ne saavat asian käsittelyn nopeuttamiseksi vastaesityksen muodon.
Joku väitti minun jatkuvasti tehtailevan valituksia. Totean tässä, että yksi tekemäni valitus on ollut Kuopion hallintooikeudessa odottamassa käsittelyä pian kaksi vuotta. Mutta eipä sekään tieto tainnut kelvata.
Jätän alla olevat vastaesitykset lukijan arvioitaviksi. Molemmat "hävisivät" äänestyksessä.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.