torstai 27. maaliskuuta 2008

Tänään tällaista

Ihmisiä alkaa kiinnostaa entistä enemmän oma ympäristönsä ja siinä tapahtuvat tapahtumat. Keskustelua on syntynyt ja palautetta olen saanut minäkin kiitettävästi. Ei yksin pysyvän ihmissuhteen suunnalta vaan laajemmalta. Keski-Karjalasta ja ulompaa.
Palaute olipa se millaista hyvänsä, on kannustavaa kirjoittajalle. Siitä tietää kirjoittaja missä mennään.
Tällä blogilla en ole lähtenyt mukaan keskusteluun. Se veisi kirjoitukset tiettyyn suuntaan. Jopa yksipuolisiksi entistä enemmän kuin mitä nämä jo nyt tahtovat olla. Toki palautteet luen. Kiitoksia vaan mielipiteistä.
* * *
Pitkiä puheluita tulee ja saa tulla edelleen. Nehän menevät soittajan laskuun. Nuukana miehenä ajattelen kaikki rahassa. Tätä mieltä on ainakin pysyvä ihmissuhde, kun pyydän häneltä viikkorahaa. Minusta hän saisi palkita paremmin häntä kohtaan tuntemani lämpöiset ajatukseni. Sopiva tapa olisi nostaa viikkorahani 5 euroon.
* * *
Joku ihminen soitti ja kysyi olenko lopettamassa Tohmajärven terveyskeskusta. No, en ole. Mistä lie moisen ajatuksen saanut ja yhdistänyt sen minuun.
Olen pariin kertaan kyllä esittänyt joissain kokouksissa kysymyksen: "Uskooko joku paikalla olijoista, että Tohmajärven terveyskeskus säilyy tulevassa Puitelain pyörityksessä? Kun kukaan ei ole tahtonut ilmaista arveluaan, olen tokaissut, etten minä ainakaan usko. Perusteeksi olen sanonut Puitelain.
Ennusteeksi en tokaisua ole tarkoittanut. Olen vain tahtonut herättää ihmisiä ajattelemaan. Miettimään mitä vaihtoehtoja on enää käytettävissä näissä asioissa.
Meneillään oleva Sote-sotku lupaa lähipalvelujen säilyvän peruskunnissa. Pidän lupausta totuuden vastaisena, jonka tietävät lupaajatkin. Katteettomat lupaukset ovat hämäystä ainakin siihen saakka kunnes ne saadaan toteutukseen. Lupauksen toteutumiseen en ainakaan minä usko.
Tietenkin tässä asiassa toivon olevani väärässä.
Vaihtoehtoja terveyskeskuksen tulevaisuudeksi toki löytyy. Ne on kunnanvaltuuston yksinkertaisen enemmistön taholta kuitenkin estetty. Jopa niistä puhumista pidetään pahana. Jospa tulevat vaalit antaisivat enemmän väljyyttä mielipiteiden esittämiseen, niin lehdissä kuin kokouksissakin. Minä en kohtaani valita, kun on tämä blogi.
* * *
Löysin netissä kolutessani mielenkiintoisen blogin. Mielestäni se esittää positiivisinta asiaa Tohmajärvellä pitkästä aikaa. En kerro siitä enempää. Annan osoitteen, niin voitte käydä vilkaisemassa. Omana kiihokkeena asiaa kohtaan mainitsen, että oli onni, ettei kunta "päässyt" tätä soppaa hämmentämään. Pata kun kiehuu paremmin muilla.
Osoite: www.elisanet.fi/tohma_ruski/

6 kommenttia:

journalistijaana kirjoitti...

Ehdotan viikkorahaksi 50 euroa. Sopiva summa pormestarille.

journalistijaana kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
journalistijaana kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
journalistijaana kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Erkki Jormanainen kirjoitti...

Toivottavasti tämä palaute on kannustavaa.

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Jatkoa tuohon edelliseen. Rupesin eilen harjoittelemaan nimimerkeillä kirjoittamista. Se näyttää olevan tekniikkalaji, onnistui vain journalistijaana. Parempi on minun pysytellä tutussa pilttuussa.