tiistai 4. maaliskuuta 2008

Turhaa jaaritusta

On turhaa huhuilla, kun kakka on housussa. Kiteen ja Rääkkylän kuntaliitoksen mahdollisuudesta tai mahdottomuudesta ei pitäisi enää puhua mitään. Asiat ovat edenneet niin pitkälle, ettei tässäkään potkupyörässä ole pakkia.
Jarrut siinä on, mutta niitä ei pitäisi käyttää. Ellei sitten tarkoituksena ole odottaa Kesälahtea ja Tohmajärveä samaan kyytiin.
Lehdistä saadun mielikuvan mukaan, näyttää siltä kuin kuntaneuvottelijoilta pallo vähän väliä karkaa pelikentältä. Pitäisi purkaa kuntayhtymää, pitäisi tehdä kuntaliitoksia, pitäisi rakentaa päivä päivältä sotkuisemmaksi menevää Keski-Karjalan sosiaali- ja terveystoimen yhdistämistä. Varsinainen itsenäisten kuntien omat asiat näyttävät jäävän vaille hoitoa. Ainakin talousluvuista niin voi päätellä.
Kaiken huipuksi "pääromoottori" Olli Riikonen lähtee hakemaan lisätöitä Anu Vehviläisen "tallista".
Kysyn, kuka tai ketkä ottavat nyt vallassa olevista virkamiehistä tai johtavista luottamushenkilöistä vastuun Keski-Karjalan tulevaisuudesta. Kenenkään en ole havainnut näitä asioita korostavan puheissaan. Ei myöskään kuntalaisten mielipiteitä ole päästetty muualla julkisuuteen Karjalaisen nettimielipidepalstaa lukuunottamatta.
* * *
Jos Kitee ja Rääkkylä eivät pääse yhteisymmärrykseen palvelujen järjestämisestä kuntajakoselvittäjän johdolla, kuka uskoo, että asiat selviävät soten avulla.
Kysymyksessä ovat samat palvelut, mutta ilman valtion tarjoamaa liitosavustusta ja henkilökunnan irtisanomissuojaa. Lisäksi jo nyt on arvattavissa, että sote tuo lisäkuluja maksettavaksi. Kannattaisi ajatella tätäkin, kun Rääkkylä ja nyt jo Kiteekin ovat osoittuneet tyhjätasku-uhoilijoiksi.
Pitääkö kaikki mennä totaalisesti seinään, ennen kuin järki pääsee pinnalle.
* * *
Tuosta pään hakkaamisesta seinään pikku juttu. Sörkän vankilan erään työhuoneen WC:n seinään oli tussilla piirretty kuva.
Kuvassa vanki hakkasi päätään muuriin. Suuri kuhmu oli jo otsassa. Vartija katsoi vierestä ja loihe lausumaan.
- Onko tuossa mittään järkeä? Hakata nyt päivittäin päätä muuriin.
Tähän vastasi vanki puolipökerryksissä.
- Joka kerran, kun lopetan hakkaamisen tuntuu niin ihanalta.

Ei kommentteja: