maanantai 17. maaliskuuta 2008

Kunnallisdemokratiaa tämäkin.

Julkaisen alempana suurella ja työllä väsätyn kannanoton, joka luettuna puhukoon puolestaan. Äänin 6 - 2 yksi poissa liitteemme hylättiin kunnanhallituksessa päätösehdotukselle, joka kuului: "Saatetaan hallitukselle tiedoksi sosiaali- ja terveysministeriölle 18.02.2008 lähetetty vastaus."
Mielenkiintoista on nähdä, miten kokouksen sihteeri kirjaa päätöksen.
* * *
Hallituksen päätösehdotuksen teki esittelijä, joka oli tehnyt STM:n pyytämän tarkennetun hankesuunnitelman (sote) kysytystä projektista, jonka vastuuhenkilö hän on, jonka johtoryhmässä hän seutuvaliokunnassa toimii.
Kysyä sopii, täyttääkö Sosiaali- ja terveysministeriölle yksin viranhaltijan toimesta laadittu tarkennettu hankesuunnitelma kunnallisen päätöksen kriteerit. Luottamushenkilökäsittely ontuu, jos asiat tulevat tiedoksi asiana hallitukselle viikkoja sen jälkeen kun lausunnot ovat kohteissaan.
* * *
Lukijan kannattaa verrata laatimaamme liite-ehdotusta STM:lle lähetettyyn vastaukseen. Sen pitäisi löytyä netistä kunnanhallituksen palstoilta.
Liitteemme kohdat seuraavat lähetetyn tarkennetun hankesuunnitelman kappalejakoa.
Hämmästyttää miten hallituksen muutamat jäsenet muutamassa minuutissa pystyvät määrittelemään kantansa asioihin, joihin minulla menee aikaa tuntitolkulla.
No, ihmetellään vain. Pitääkö hyvä, vakavalla mielellä tehty liite heittää roskikseen, kun hallituksen enemmistölle se ei kelpaa?
Tämmöistäkö on tohmajärveläinen kunnallisdemokratia. Mielipidettäkään ei saa vähemmistö esittää. Se estetään viimeistään äänestyksellä. Ymmärtäisin jos nytkin olisi ollut kysymys päätösasiasta. Nyt ymmärrys horjuu.

Ei kommentteja: