maanantai 3. maaliskuuta 2008

Ei töyssyjä, entä valtionavustusta

Eilisessä kunnanhallituksen kokouksessa ei maata järähdyttäviä asioita käsitelty. Ellei sellaiseksi katsota Keski-Karjalan seudun liikennejärjestelmän vuosina 2008 - 2012 aiesopimusta.
Siinä oli Kirkkotie, Kauppakatu ja pitkälti asemalle menevä tie siroteltu täyteen liikennehidasteita eli töyssyjä.
Kunnanhallitus ei ihastunut töyssyistä. Niin hyvää kun ne tarkoittavatkin, niihin liittyy myös epämukavia ominaisuuksia. Ne ohjaavat liikennettä viereisille teille. Kirkkotien tapauksessa Talluksentielle, joka laadultaan jo on töyssytetty valmiiksi. Ei kuitenkaan niin terävillä töyssyillä kuin mitä osto töyssyt ovat.
Talluksentietä käyttävät vanhukset kauppamatkoillaan. Olisi epäviisasta lisätä tielle ajoneuvoliikennettä. Koulujen välittömässä läheisyydessä töyssyt ovat paikallaan.
* * *
Joillekin saattoi tulla yllätyksenä esityslistan kohta 15. Tiedoksi asiat. Otsikko oli "Sosiaali- ja terveysministeriön kirje koskien valtionavustusta Keski-Karjalan sosiaali- ja terveystoimen yhditämishankkeeseen."
Minulle ei asia tullut yllätyksenä. Pikemminkin odotin milloin ja missä sote-hankkeen kiire pullahtaa pintaan.
Ketä asia kiinnostaa voi sen kaivaa esiin www.tohmajarvi.fi ja sieltä hallituksen esityslistat.
Lyhykäisyydessään ministeriön kirjeestä selviää, ettei Tohmajärvi ole saanut ainakaan vielä valtion lupaamaa 200000 euron avustusta sote-rahoitukseen. Kysymyksessä on se sote-projekti, joka päättyi viime vuoden loppuun.
Olen käyttänyt kirjoituksissani silloin tällöin ilmaisua sote-sotku. Perusteita sote-sotkun käyttöön näyttää tulevan lisää.
Eikä tässä vielä kaikki.

Ei kommentteja: