keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Pilkillä ja muita tarkennuksia

Tulipa taas käytyä pilkillä Rääkkylässä. Kiteeläisten mukaan köyhässä kunnassa, joka ei kelpaa morsiameksi, kun ei ole tarpeeksi myötäjäisiä. Köyhyyskin on suhteellinen asia. Niin myös Kiteen rikkaus. Ei tyhjätasku sulhanen kovin haluttu taida olla itsekään. Velkaakin viel pankrottia vaille.
Jäillä rääkkyläläisiä näytti enemmän huvittavan kuin harmittavan mönkään menossa oleva kuntaliitos. Ei jäille pidäkään liikaa kunnallispolitiikkaa viedä. Siellä narraa enemmän ahven kuin kuntapäättäjät muualla.
Kahteen mieheen oli puolenpäivän saalis rapiat 10 kg. Jos et usko niin valehdellaan lisää.
* * *
Kotiin tultua vilkaisin paikallislehdet. Takasivullaan UutisAlasin pikku-uutisessa otsikoi: "Tarkennus ei kelvannut demareille".
Juttuun on pakko palata kun otsikko jo oli päin prikkalaa. Se ei hivassutkaan tapahtumia kunnanhallituksen kokousta kuvatessaan.
Demareille kelpasi kunnanjohtajan yksin laatima ja ministeriölle lähettämä tarkennettu Sote-hankesuunnitelma. Miten sen olisi voinut estää, kun tehtävä kuuluu hänen suoritettavakseen.
Demari ryhmä oli laatinut samasta asiasta luottamushenkilönäkökulmaa valottavan tarkennetun näkemyksensä. Ryhmä pyysi, että laadittu muistio olisi merkitty pöytäkirjaan ja lähetetty jälkikäteen Sosiaali- ja terveysministeriöön. On huomion arvoista, että tarkennettua hankesuunnitelmaa ministeriö pyysi Tohmajärven kunnalta. Siksi luottamushenkilöiden mielipide pitää näkyä lausunnossa.
Oikea otsikko olisi ollut, että demareiden laatima paperi ei kelvannut Keskusta puolueen edustajille.
Demareiden "muistion" voi lukea alempaa blogistani. Siinä se on sanasta sanaan samana kuin kunnanhallituksen kokouksessakin.
Lehden maininta siitä, että kunnanjohtaja tiukan aikataulun takia joutui lähettämään tarkennetun hankesuunnitelman helmikuun loppuun mennessä.
Kiireeltä putoaa pohja, kun ministeriö on päivännyt pyyntönsä päivämäärällä 8.1.2008.
Se siitä kiireestä.
Onko Tohmajärven kunnanjohtajalla liikaa työtä. On kunnanjohtaja, on projektin johtaja, on projektin vastaava ja vielä Liikenne- ja viestintäministeriön selvityshenkilö.
Ymmärtääkseni kunnanjohtaja Riikonen oli suosiollinen jopa paperin ministeriöön lähettämiseen. Jostain syystä asia meni niin kuin meni.
UutisAlasimen kirjoitusta hallituksen kokoustapahtumista on pakko ihmetellä. Asiasta olisi saanut selvän kuvan vaikkapa blogistani.

Ei kommentteja: