sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Kunnanjohtajiakin pitäisi kiinnostaa

"Sote etenee aikataulussa." "Tohmajärvi jää junasta." Molemmat ovat lehtiotsikoita, joita "projektin" vetäjät antavat medialle.
Kaikki on muka niin auvoista ja selvää. Jos Tohmajärvi ei nyt lähde sotejunaan, se jää nuolemaan näppejään. Tätä mieltä näyttävät olevan Keski-Karjalan kunnanjohtajat. He ovat asettuneet veturiksi, vaihdemiehiksi ja konnareiksi junaan, jonka nimi on sote.
Tavalliset kuntalaiset, joiden kuljettamiseen sotejuna on tarkoitettu, saavat matkustaa härkävaunussa. Luottamushenkilöt, jos tottelevat junahenkilökuntaa saavat olla matkustajavaunuissa kunhan ovat hiljaa tai tyytyvät palvelemaan junahenkilökuntaa tarvittaessa.
* * *
Asia ei todellisuudessa ole niin yksiselitteinen. Karjalaisen nettimielipidepalstalla on 1434 mielipidettä sotesta, jotka lukemalla voi päätellä mitä mieltä todellisuudessa ollaan sotehankkeesta.
Mielipiteet ovat kirjoitettu 64 eri otsikon alle.
Olen kuullut kunnanjohtajien ja soteen itsensä sitoneiden luottamushenkilöiden sanovan, ettei tavallinen kuntalainen ymmärrä mistä sotessa on kysymys. Sote on ainoa vaihtoehto. Toisin sanoen, he eivät halua kuulla niiden ihmisten mielipiteitä joille palveluja järjestetään ja jotka ne viimekädessä myös maksavat.
Herätkää ihmiset katsomaan mihin meitä puolenmiljoonan euron hinnalla ollaan viemässä. Katsokaa ketkä tästä hyötyvät. Ja onko mahdollisuus soten toimia synnyttyäänkään.

1 kommentti:

hikkaj kirjoitti...

Asian vierestä, mutta tätä asiaa sivusit viimeviikkoisessa Viikko Pohjois-Karjalassa.

http://hikkaj.blogit.kauppalehti.fi/2008/02/28/olen-kuullut-on-kaupunki-tuolla/

terv
hikkaj