torstai 20. elokuuta 2009

Olen ällikällä lyöty

Olen edelleen vielä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Tilaajalautakunnaksikin lautakuntaa aikoinaan Helliä perustettaessa kutsuttiin. Itse Hellille jäi palvelujen tuottaminen.
Olen odotellut milloin oikein pääsen palveluja tilailemaan. Olis jos jonkin moista tarvetta tehdä tilauksia. Jos Helli ei pysty tilausta tuottamaan, olin ajatellut rapasauttaa kilpailun muille tuottajille. Niin olin ajellut. Mutta eihän se niin näytä menevän.
* * *
Tietokonetta raplatessa jouduin osoitteeseen: www.hankintailmoitukset.fi ja sieltä sanalla Helli sivustolle, josta huomasin, että puolestani on tehty työtä jo etukäteen.
Helli-liikelaitos johtajansa Airi Turusen nimissä on pannut julki seuraavat tarpeet Keski-Karjalan sos. ja terveyspalveluista. Julkipano on tapahtunut jo heinäkuun alussa.
Ketä asiat kiinnostavat vierailkaa sivustolla. Sieltä löytyy haku mielenterveys- ja kehitysvammaisten asumispalveluista. Arvio 2,9 milj.euroa.
Kotihoidon palvelut. Arvio 1,5 milj. euroa.
Lääkäripalvelut (3-6 lääkäriä) Arvio 1,2 milj.euroa.
Ikäihmisten tehostettu palveluasuminen. ( 90 ikäihmistä) Arvio 4,9 milj.euroa.
Nyt luottamushenkilöt pikapikaa rakentamaan peruspalveluohjelmaa, joka sopeutuu Hellin tuottajatoimintaan. Suunta on selvänä annettu niille, jotka asian ymmärtävät. Minä en ole ymmärtänyt silloin kun hallintohimmeliä rakennettiin, enkä nyt kun se on näyttänyt toimintansa käytännössä.
* * *
Helli kirjoittaa Hilmalle ja sieltä kautta löytyy paras tieto asioiden kulusta ja tulevaisuudesta. Turha näistä asioista on seminaareja pitää. Mitään todellista asioiden kulusta sieltä ei heru. Varsinaiset päättäjät vaikenevat. Ehkä sekin on viisautta.

2 kommenttia:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

eikös hellin hallintoa (>2,5 milj.euroa) ollut vielä pistettykään kilpailutukseen?! siitä saattaisi syntyä varsinaiset kili pailut, tai parmminkin kilapilu.

Matti Kosonen kirjoitti...

Konsultti Olli Tolkki sanoi 18.8 Tohmajärvellä ettei Tilaaja lautakunta pysty tekemään päätöksiä niiden tietojen pohjalta joita sillä on käytettävissä. Tosi pahasti Olli aliarvio lautakunnan ymmärrystä. Lautakunnalla on ollut ymmärrystä riittävästi päätöksien teon pohjaksi annetuilla tiedoilla.
Ainoastaan sinulta Veijo ja minulta tuo ymmärrys on puuttunut.