torstai 20. elokuuta 2009

Näin muualla, mutt` ei meillä.

Lahden seudulla tehdään selvitys suurkunnasta. Mukaan tulee yhteensä 10 kuntaa. Selvitys tehdään ensi huhtikuun loppuun mennessä. Tavoitteena on Uusi Kunta, joka aloittaisi viimeistään vuonna 2013. Kaikki selvittelykunnat tähtäävät kuntaliitokseen, joka synnyttäisi Päijät-Hämeeseen Turkua suuremman kaupungin.
Merkille pantavaa on, että mukana ovat kaikki kunnat, joilta haettiin malli Keski-Karjalan tilaaja/tuottajamalliin. Oiva-liikelaitoksen iäksi ei taida tulla kolmea vuotta. Mikähän tulee Hellin ikä olemaan?
******
Neljän kunnan yhteen liittäminen Keski-Karjalassa on kaatunut kunnanjohtajien kiinnipitämiseen nykyisessä kuntamuodossa. Takaahan se heille jokaiselle johtajastaduksen ja kohtuullisen palkan. He ovat osanneet taitavasti johtaa luottamushenkilöitä mieleiseensä suuntaan.
Nyt näyttää, että Keski-Karjalaan ei enää kannatakaan yrittää kuntaliitoksia. Antaa asian hautautua, kun ei kelpaa.
Kuntakehitys ei kuitenkaan voi pysähtyä Keski-Karjalassakaan tähän. Kunnanjohtajat voivat vaihtua, samoin luottamushenkilöt. Jopa kuntalaiset voivat hermostua nykymenosta.
Tohmajärveläisten nykytilanteen jatkuessa olisi viisasta kääntääkin katseensa Joensuun suuntaan. Monet asiat nykyisellään ja vielä enemmän tulevaisuudessa ovat parhaiten kuntalaisten kannalta hoidettavissa Joensuun ja joensuulaisten kanssa.
Ei päätään kannata hakata keski-karjalaiseen mäntyyn ja alistua muutaman henkilön johdettavaksi.
Mietipä lukija tätä.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

karjalaiset ovat nopeita hoksaamaan, pohjoiskarjalaiset eivät niinkään. riittääkö keskikarjalaisille viisi vuotta tajuamiseen?! eppäilen.