maanantai 17. elokuuta 2009

Näitä pidän esillä

Tänään osallistun kolmeen tapahtumaan. Koulukeskuksessa on sos. ja terv. puolen seminaari keskikarjalaisille. Tilaisuus lienee enempi koulutukseen keskittyvä. Voisiko näin luottamushenkilönä sanoa, että siellähän meitä tuhmia yritetään viisastaa, eli aivopestä.
Yritän esiintuoda, jos tilaisuuden saan ja on sopivaa, lääkäriasiaa niin, että Keski-Karjalassa ryhdyttäisiin tosissaan kilpailemaan lääkäreistä yksityisen puolen kanssa. Eikö kuntatasolla voida antaa lääkäreille samoja etuja kuin yksityisellä? Nyt maksetaan maltaita yksityisille. Eikö samalla rahalla sataisi virkalääkäreitä?
* * *
Toinen paikka johon osallistun on ns. Tohmajärven kuntoon saattamiskokous. Olen seurakunnan puolelta sen projektin ohjausryhmässä.
Tulen kannattamaan järven kuntoon saattamista. Tai paremmaksi nykyisestään saamista. Entiselleen en usko järveä enää saatavan koskaan.
Sitä vastoin seurakunnassa tai tarkemmin sanottuna kiinteistöjohtokunnassa ei nähdä tässä vaiheessa viisaaksi ryhtyä rakentamaan seurakunnan rannalle uimarantaa. Ensiksi pitää saada järvi kuntoon ja varmistaa onko uijia. Venevalkamassa on muutama vuosi sitten projektirahalla rakennettu uimaranta. Tuskin siellä on käynyt yhtäkään uijaa.
* * *
Kolmas paikka johon ennätän on piispa Seppo Häkkisen tapaaminen. Tilaisuuteen osallistun luottamushenkilö ominaisuudessa. Tarkoitus on esittää hänellekin jokin kysymys. Luulen, että kysymys tulee koskemaan luottamushenkilöiden asemaa ja koulutusta tai virkamiesten ja luottamushenkilöiden keskinäistä tehtäväjakoa.
Palataan asioihin jahka paikat olen kiertänyt.

Ei kommentteja: