maanantai 24. elokuuta 2009

Mitä vielä ehtiikään?

Paihokan sairaala maineen Kontiolahdella pannaan julkiseen ja avoimeen myyntiin. Siitäkin huolimatta, että sitä ovat erilaisilla liikeideoillaan kyselleet ostaakseen lukuisat henkilöt. Myyntiä ei ole yritettykään verhota liikesalaisuuksien taakse, niin kuin jossain päin Suomea silloin tällöin yritellään. Silloinkin kun kysymyksessä ei ole ollut varsinainen kaupallinen liikesalaisuus.
Yhteisen omaisuuden myyntiä ohjataan mm. perustuslain 6§:llä. Siinä kansalaisia velvoitetaan kohtelemaan tasa-arvoisesti. Yhtä ei saa suosia toisten kustannuksella. Jos yhteisö, kunta tai valtio, laittaa omaisuuttaan myyntiin on kaikille kansalaisille taattava yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet ostoon.
Saa nähdä mitä Tohmajärven kunnanvaltuusto ajattelee kunnanjohtaja Olli Riikosen menettelystä, hänen esitellessään kunnan metsämään myyntiä ilman julkista myyntipanoa.
Vantaalta on tuore esimerkki tällaisesta yhden suosimisesta. Kaupungin valtuuston hyväksymä tonttikauppa meni valituksella purkuun. Kysymyksessä oli ostajana entinen julkisuudessa hyvin tunnettu politiikko. Valittajana tavallinen kansalainen.
* * *
Hitaita ovat herrojen kiireet. Vastaus Olli Riikosen toimista kunnanjohtajana näyttää kestävän. Kansalaisaloitteen kysymys jätettiin valtuustonpuheenjohtaja Matti Majoiselle ja osoitettiin valtuuston vastattavaksi.
Mitään siitä ei ole näkynyt julkisuudessa. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan useimmat kyvykkäät, joiden pitäisi muotoilla vastaus paperille, ovat jäävänneet itsensä.
Nykyisellä valtuuston kokoonpanolla kunnanjohtaja saa puhtaat paperit. Siitä tuskin kukaan on erimieltä. Enemmänkin on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon vastaukseen liitetään kiitosta.
Palaan otsikkoon mukaellen: Mihin kunnanjohtaja vielä ehtiikään.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

ennakoin, että adressin valmistelun suorittaa lopulta SOL-siivouspalvelut. se on erikoistunut hallintokerrosten siivoustarpeisiin.