maanantai 19. tammikuuta 2009

Valittajat vaihtuvat, valtusasiat ei

Vilkaisin www.tohmajarvi.fi sivustolta tänään pidettävän hallituksen kokouksen esityslistaa. Ja kas kummaa. Mihin meikäläisten homma jäi, tilalle löytyy uusia toimijoita.
Kuten tarkkaava bloginlukija kotipalstalta voi muistaa (ja voihan sen lukea vieläkin) demariryhmän puolesta teimme vastaesityksen Airi Turusen valinnasta tilaajajohtajan virkaan. Perustelut vastaesityksessä eivät kohdistuneet Airi Turuseen.
Tämän päivän valtuusto on saanut käsiteltäväkseen entisen kunnanjohtaja Teuvo Korpelaisen oikaisuvaatimuksen samasta asiasta. Osiltaa samoilla perusteilla, mutta ehkä eri painotuksilla.
Jos hallitus näkee asian ok:ksi, tietää se valituksen lähtemistä Kuopion Hallinto-oikeuteen.
Korpelainen vaatii oikaisuvaatimuksessaan hallituksen kumoavan tehdyn päätöksen sekä, että virkajulistetaan auki ja täytetään Tohmajärven kunnan voimassa olevan säännöstön mukaisesti.

Että sillä lailla. Sote/Hellillä näyttää riittävän käyntiinlähtö vaikeuksia. Ei hyvältä näytä. Nyt pitäisi Hellin intomielisten perustajien näyttää, että kiire ei ole este Hellille. Kun siitä varottavassa mielessä aikoinaan puhuttiin erityisesti kunnanjohtaja Olli Riikosen ja silloisen hallituksen puheenjohtaja Tuomo Erosen taholta kiireen epäilijät lähes "tyrmättiin".

Samaiselta esityslistalta luin Ritva Simosen valtuustoaloitteesta tehdyn päätösehdotuksen. Simonen kysyi paljonko Sote/Helli on aiheuttanut Tohmajärven kunnalle tähän mennessä kustannuksia.
Vastauksessa kerrottiin mitä valtiolta on saatu Helli-projektiin rahaa. Vastaamatta jäi paljonko rahaa on kulunut Tohmajärven kunnalta.
Onko tämä sitä läpinäkyvää hallintokulttuuria? Niin läpinäkyvää, ettei numeroita erota.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Oiskoon nyt kuulehan sie Tuunanen niin, jotta se Paratiisi ei avvautunukkaan Yksinkertaselle Enemmistölle, vaekka sie lähitkii poispoikkeen?!

Suattaap siellä olla kohta usiampi pettyny henkilö paekalla! Voe tokkiisa ja perskutarallaa!