tiistai 27. tammikuuta 2009

Herää kysymys mistä on kysymys

Tämän päiväisessä kirkkovaltuuston kokouksessa oli läsnä 14 valtuutettua paikalla ja viisi poissa. Mutta missä oli innostus? Sitä ei juuri havainnut paikalla olijoissakaan.
Seurakunnassa johtavat luottamushenkilöt vaalitetaan parinvuoden välein. Seurakuntavaalien jälkeen kilpailtiin "henkeen ja vereen" luottamushenkilöpaikoista. Nyt ei enää ollut tunkua paikoille. Eikä poliittista intomieltä.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan paikka on arvostetuin luottamuspaikoista. Tehtävää tähän asti on hoitanut Juhani Mäkinen. Mielestäni oikein hyvin. Olisi luullut, että hän jatkaa tehtävässä edelleen. Luottamusta olisi ollut yllin kyllin valtuutettujen puolelta.
Juhani Mäkinen ei ollut kokouksessa, eikä hänen tahdostaan jatkaa tehtävässä tuntunut tietävän kukaan.
Kokouksessa jouduttiin pitämään tauko, että päästiin jatkamaan valintoja. Ilman taukoa pallo olisi ollut totaalisesti hakusessa. Muutamalla puhelinsoitolla päästiin jatkamaan valintoja.
Merkille pantavaa tapahtumssa oli, että aloitteet tilanteen haltuun saattamiseksi tulivat Kirkko kaikille valitsijayhdistyksen valtuutetuilta. Varsinaiset henkilö ehdotukset tulivat kuitenkin Juhani Mäkisen omalta ryhmältä.
Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Hannu Kivivuori.
Kirkkovaltuuston puheenjohtajana jatkaa yksimielisesti Vuokko Väistö.

Kirkkoneuvostoon valittiin Esa A. Luukkaisen tilalle Aulis Kosonen. Niin ikään yksimielisesti. Luukkainen tahtoi antaa tilaa valitsijayhdistyksen muille ehdokkaille ja siten jakaa vastuuta uusille ja tulevaisuuden henkilöille.
Aulis Kosonen on eläkkeellä oleva komisario. Virkauransa hän on tehnyt Helsingissä ja asuu paluumuuttajana Kemiessä. Hän on myös Värtsiä seuran puheenjohtaja.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

niinpä niin. ainakin tuli huomatuksi se, että riippumattomuus-asenteella on kokousta lyhentävä vaikutus (42 minuuttia!)

kirkko kaikille -ryhmässä jokainen jäsen tekee omatunto/tieto/taito-linjansa mukaiset päätelmät. olisiko se muissakin ryhmissä ylivoimainen periaate...