keskiviikko 21. tammikuuta 2009

300 tulee täyteen

Niin, tämä on kolmassadas blogiteksti tällä palstalla. Asioita, joista juttuni olen värkännyt, on tietenkin enemmän. Että huh, huh.
Eräs johtava kunnanvirkamies kysyi muutama kuukausi sitten: " Luuletko sinä, että juttujasi joku lukee"?
Mitäpä tuohon muuta osasin vastata kuin, että en luule, vaan tiedän. Sitä en kehdannut sanoa, että näitä luetaan päivittäin. Siitä tiedosta laskurit pitävät huolen. Jos laskuri näyttää nollaa, ei juttujakaan ole tarjolla. Tässä järjestelmässä kysyntä ja tarjonta pysyvät tasapainossa.

Vilkaisin mitä ja mistä asioista olen kirjoittanut. Ykköseksi näyttää nousevan kirjoitukset kunnallisista asioista ja niistä erityisesti sote/helli.
Myönnän kirjoituksieni yksipuolisuuden. Tulevaisuudessa toivottavasti nousee näyttävämmin esiin muitakin asioita.
Sote/Helli on asia, jota ei ole voinut sivuuttaa. Jakaahan se edelleen kuntapäättäjät Keski-Karjalassa kahteen lähes yhtäsuureen ryhmään. Intomielisiin kannattajiin ja lähes samaan innostukseen pyrkiviin vastustajiin.
Miten jakautunevat tavalliset ihmiset sote/hellissä. Ovatko tyytyväisiä Helliin vai tyytymättömiä. Se nähdään aikanaan.

Johtavien kunnallisten virkamiesten kanta Sote/Helliin ei ole jäänyt epäselväksi. Hehän ovat koko systeemin rakentaneet Hellin ympärille. Miksi eivät sitä kannattaisi. Vielä eläkepäiviltä saakka.
Kannatus tuli selväksi myös keskiviikon Koti-Karjalan Jaakko Turusen eläkkeelle jäämishaastattelusta. Ansiokas haastattelu ja ansiokas työura Jaakko Turusella Kiteen kaupungin viekamiehenä.
Sitä minä jäin haastattelusta ihmettelemään, mihin Jaakko Turusen mielipide perustuu, kun hän haastattelussa toteaa sanatarkasti Koti-Karjalaa lainaten:
"On ollut surullista havaita, miten kampittajat ovat yrittäneet kaiken aikaa jarruttaa Hellin etenemistä."
Lukija voi päätellä onko Jaakko Turusen "valitus" oikeutettu, jos vajaaseen kahteen vuoteen on entiset sosiaali- ja terveyspalvelut purettu ja uusi liikelaitos Helli pyörii täysillä, johtavia virkamiehiä ja hallintoa lukuunottamatta.
Minusta maininta "kampittajat" kuvaa enemmän virkamiesten hienohipiäisyyttä kuin asian todellista kulkua. Virkamiehet ovat Keski-Karjalassa päättäjäluokka, joiden toimiin puuttumista ei katsota heidän puoleltaan hyvällä.
Tässäpä 300 sadannen blogin terveiset lukijoille, mutta myös Keski-Karjalan kuntien virkamiehille. Uskon vastaväitteistä huolimatta, että terveiset menevät perille.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

onneksi olkoon tuunanen! tuo blogilukemahan tarkoittaa, jotta lukijoitakin on ollunna tuhansia ja siellä innokkaimpina virkamiehiä kymmeniä langoilla...

ja sehän on hyvä se!

kirjoita joskus blogiin jotta PÖÖÖ, niin salaakin sinne kuikuilevat hiukan säikähtävät...