sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Nyt jo tapahtunut

Mitä itsenäisen Tohmajärven tehtäväksi jää? Saman kysymyksen voi esittää kesälahtelaisille ja rääkkyläläisille.
Terveys- ja vanhuspalvelut on annettu kiteeläisten hoidettavaksi henkilökuntineen.
Samoin lasten päivähoito.
Omat kyläkoulut ovat lakkautettu omatoimisesti. Pelottelu-uhan alla siitä, että sen tulevat tekemään toiset.
Kaikesta edellä olevasta tullaan maksamaan enemmän kuin mitä omana toimintana hoidettuna olisi maksettu. Lisäksi on enemmän kuin toden näköistä palvelujen saatavuuden vaikeutuminen. (lääkärin yöpäivystys)
Mitä on jäljelle jäänyt? Johtajat ja virkamieskunta. Tosin vähentyneellä työpanoksella, joka ei kuitenkaan näy alenevana palkkana.
* * *
Kaikki edellä oleva on hoidettu niin, että luottamushenkilöjärjestelmä on onnistuttu sivuuttamaan, ettei se nykyiseen järjestelmään juurikaan pysty mielipiteillään puuttumaan.
Ollaan siirrytty lähes puhtaaseen virkamiesjärjestelmään ja valtaan.
Seuraava siirto tullee olemaan, että Keski-Karjalan terveys- ja vanhuspalvelut yksityistetään. On pelättävissä, että niitä tulee hoitamaan ulkomainen pörssiyhtiö.
Halvemmallako? Vain virkamiesten puheissa. Vaihdossa käy kuten kävi katsastustoiminnan yksityistämisessä. Jos joku ei tietä miten siinä kävi niin otapa selvää. Sen ainakin saat selville kun maksat katsastusmaksusi.
Kiinnostaako kiteeläisiä tällaiset asiat? Se nähdään tuleeko heitä evl. opistolle tulevana keskiviikkona klo 18,30 kuulemaan esittämään omia mielipiteitään muille.
Minä aion sinne mennä.

Ei kommentteja: