torstai 5. maaliskuuta 2009

KeskiKarjalanNelosta luetaan.

Yllätys tosiaan on, miten hyvän alun uusi verkkolehtemme on saanut lukijoiden keskuudessa. Jos tällainen on kiinnostus lehteä kohtaan, on lehden teko mielekästä.
Päivittäistä lukijamäärää en tohdi kertoa. Se kuuluu päätoimittajan tehtävän kuvaan.
Yleisesti ottaen näyttää siltä, että paperilehtien rinnalle työntyy nettikirjoittelu muultakin suunnalta kuin verkkolehdiltä. On mielipidetiedustelua ja mielipidepalstaa. Se tietää monipuolisempaa asioiden käsittelyä mitä aikaisemmin vain paperilehtien ja maitolaitureiden tiimoilla on harrastettu.
Se tieto, joka tosin vieläkin on valtaa pitävillä liian suuressa määrin, vuotaa netin kautta kansalle. Perinteinen paperilehden ja valtaeliitin "yhteistyöhön" on tunkeutumassa nettilevitteet. Yhden asian totuus saa rinnalleen toisen tai kolmannenkin totuuden. Jotkut sanovat niitä vaihtoehdoiksi.
* * *
Näiden vaihtoehtojen julkitulo ei näytä kaikkia miellyttävän. Miksiköhän? Eikö se ole hyvä asia? Salailu tai tiedon pitäminen viisaalta näyttävän hymyn takana näyttää vähenevän. Tapahan on vielä nytkin monen luottamushenkilön vahvin voimavara.
Hämilleen näyttävät joutuneen monet johtavat virkamiehetkin. Eikö veronmaksajat uskokaan sitä, mitä norsunluutorneista ainoana tietona jaetaan.

Ei kommentteja: