perjantai 6. maaliskuuta 2009

Mihin perustaa päätös?

KKN:n paikallisuutisissa on linkki sosiaali- ja terveyslautakunnan tulevan kokouksen esityslistalle. Kokouksessa pitäisi tehdä päätös rääkkyläläisten valitukseen terveydenhoitajien heikosta saatavuudesta omalla paikkakunnallaan. Valitusta seuraa yli 400 sadan allekirjoitus palvelujen huononemisesta.
Asiasta kiinnostuneet voivat käydä vilkaisemassa paikallisuutisia KKN.ssä tai www.tohmajärvi.fi ja sieltä etsiä kyseinen lautakunta.
Meikäläisen pitäisi, olen kyseisen lautakunnan jäsen, saaduista "eväistä" muodostaa päätös. Vieläpä sellainen, että voisin olla siihen tyytyväinen edes itse.
Toisella puolella on ainakin yli 400 rääkkyläläistä ja toisella puolella liikelaitoksen johtaja Airi Turunen, aikuispalvelujen palvelujohtaja Eeva Seppänen ja terveyden edistämisen esimies Arja Janhonen.
Heidän lausuntonsa pohjalta on lautakunnalle tehnyt va. sosiaali- ja terveystoimen tilaajajohtaja Päivi Hakulinen päätösehdotuksen.
Siinä Hellin antaman selvityksen pohjalta hyväksytään suurin piirtein, että parannusta ei tipu ko. palveluihin.
Harvan tukan alla aprikoin ketä kuuntelen, ketä uskon. Olen luottamushenkilö vajavaisin tiedoin. Pitäisi pitää kuntalaisten puolta. Tai ainakin kuunnella heitä ja heidän tarpeitaan.
Toisella puolen ovat virkahenkilöt omine taulukoineen ja tarkoituksineen. En tiedä heidän koulutuspohjaakaan terveysasioiden hoitoon. Pitäisikö lausunnon antaja olla jollain tavoin terveyspuolen henkilö?
Kun kysymyksiä on enemmän kuin minulla vastauksia, teen itse vielä yhden lisäkysymyksen. Kysyn lääkäri Tapio Hämäläiseltä mielipidettä asiaan. Jos hän minulle sanoo näkemyksensä asiaan, olen hänen näkemyksen kannalla. Luulen, että lääkäri tietää ainakin tämän asian paremmin kuin meistä kukaan.

2 kommenttia:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

onneksi sinua, tuunanen ei taida voida erottaa lautakunnasta;)

jos joku helli-virkamies menisi kysymään hämäläiseltä, niin voisi olla viimeinen työpäivä.

tai tulisi ainakin muistiomittainen satikuti!

Matti Kosonen kirjoitti...

Olemmekohan me Veijo soveliaita ko. lautakuntaan? Minä ajattelin aivan samalla tavalla. Kun oma asiantuntemus ei riitä jonkin asian ratkaisuun niin kysyn sellaisilta joilla on sitä asiantuntemusta on. Toisena vaihtoehtona olisi muodostaa mielipide pelkän esittelijän esityksen mukaan, kuten täällä Keski-Karjalassa tapana on.