sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Kunnanhallitus kokoustaa tänään

Hallitus allekirjoittaa tilinpäätöksiään menneeltä vuodelta. Näyttää olevan puolimiljoonaa pakkasen puolella. Huolimatta siitä, että mukana ovat Värtsilä-liitoksesta saadut ja harkinnanvaraiset valtiolta saadut avustukset.
Jos, koulujen lakkautuksilla aiotaan talous saada kondikseen kunnassa, tietää se pönkää loppujenkin koulujen oville.
* * *
Hallituksen yhtenä asiana näyttää olevan vastata apulaiskanslerille kunnanjohtaja Olli Riikosen toimista sote:n yhteistoimintasopimuksen allekirjoittajista ja määrärahaesittelystä kunnanhallitukselle terkkarin tietokoneostoista.
Luulisi olevan helppo tehtävä. Pöytäkirjoista ja allekirjoituksista luulisi moisen selviävän.
* * *
Hallituksen pitäisi myös vastata Kuopion hallinto-oikeudelle sote:n yhteislautakunnan valinnnasta syntyneeseen valitukseen.
* * *
Lisäksi Vuokko Väistön ja Matti Gröhn:in oikaisuvaatimukseen pitäisi ottaa kantaa.
* * *
Valituksia, kanteluita, oikaisuvaatimuksia ja vastaesityksiä näyttää riittävän tälläkin valtuustokaudella. Enemmän vielä kuin viime kaudella.
Pahasti pelkään, ettei tässä olla vasta kuin alussa. Näyttäisi siltä, kuin erot, virkavapaudet ja sairaslomat sote:ssa herättäisivät kuntalaiset mukaan kunnalliseen toimintaan.
Jotain perustavaa laatua olevaa häikkää on nyt yhteisten asioiden hoidossa. Onko niin, että se johtaa henkilöihin ja heidän toimintatapoihin? Asiat tulee selvittää.
Ei voi olla pitkän päälle kenellekään eduksi, että kuntapäättäjät on jaettu kahteen keskenään kamppailevaan ryhmään. Kuntalaiset eivät ainakaan sitä ole tahtoneet.
Olisiko aika "vetäjien" katsoa peiliin ja tehdä johtopäätöksiä toiminnastaan.

Ei kommentteja: