keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Vastaesitys lisämäärärahaan

Liite pöytäkirjaan
SDP:n valtuustoryhmä
11.11.2009.


Vastaesitys Tohmajärven kunnanvaltuuston 11.11.2009 pidetyn kokouksen asiakohtaan 3. Kuntien palvelusopimusten tarkistaminen vuodelle 2009 – lisämääräraha Helli – liikelaitoksen palvelujen ostamiseen.

Vastaesitys:
Tohmajärven kunnanvaltuusto ei hyväksy vuoden 2009 talousarvioon lisämäärärahaa sosiaali- ja terveystoimen ostopalveluihin (433383 euroa) Helli - liikelaitokselta.

Perustelut:
Helli - liikelaitoksen toiminnassa ei vuonna 2009 ole tapahtunut sellaisia yhteistoimintasopimuksen kohdassa 3.1 mainittuja ennakoimattomia muutoksia, jotka vaatisivat palvelusopimukseen tarkennuksia kesken ensimmäisen toimintavuoden.

Yhteistoimintasopimuksen kohta ”5. Taloudenohjaus ja rahoitus” momentti 6 kuuluu:
”Tilikauden kertynyt yli- tai alijäämä kirjataan liikelaitoksen taseeseen yli- tai alijäämätilille. Liikelaitoksen talous on tasapainossa suunnitelmakaudella.” ( Kitee 1+4 v. ?)

Tohmajärven kunnan ja Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnan keskinäisessä palvelusopimuksessa, joka on vahvistettu 22.12.2008 kunnanjohtaja Riikosen ja hallintojohtaja Ikosen allekirjoituksilla, on kohdassa 4. maksuosuuksista merkintä: ”Määräraha pitää, ei ylityksiä”.

Mikäli lisämääräraha tässä vaiheessa myönnettäisiin, se olisi ennenaikainen ja vastoin voimassa olevia yhteistoimintasopimusta ja palvelusopimusta.

Ei kommentteja: