keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Tänään näinkin

Tänään ne sitten tulivat. Nuo koivussa helisijät. Iloisesti pihlajan ja koivunlatvan väliä pyrähtelijät. Upeat sulkapäät. Tilhet.
Olen niitä odotellut. En ole bongari. On minulla kiikarikin. Harvoin sillä tiirailen. On venäläinen ja painava. Muuten hyvä.
Minulle riittää luomu katselu. Tilhet antavat siihen riittävät mittasuhteet. On muutaman tuhannet linnun parvi.
Tilhestä tiedän, miksi en ole saanut sulkaa hattuuni. En sitä tosissani ole haaveillutkaan. Luoja on asettanut sulat oikeaan paikkaan. Tilhien päähän.
*******
Tulipa tuossa tunteiltua.
Kerrotaanpa muutama asia seurakuntaisille. Tohmajärven seurakunta on nostamassa hautapaikka maksuja. Hintoja korotetaan myös hautauspalveluista.
Miksikö näistä kirjoittelen? Olen yksi maksujen korotuksen takana olevista luottamushenkilöistä. Pitää tiedottaa ja vastata huudostaan seurakuntalaisille. Siinä syy tähän tähden väliin.
25 vuoden hautapaikka nousee 20 eurosta 25 euroon.
50 " " " 40 " 50 "
Ulkopaikkakuntalaisille maksut ovat nelinkertaisia.
Muut hautauspalvelut seurakuntalaisille nousevat 70 eurosta 100 euroon.
" " ulkopaikkakuntalaislle " 300 " 400 " .
********
Virallinen tiedotusosa loppui ylläolevaan. Nyt seuraa kommenttiosa.
Tohmajärvellä on korotuksista huolimatta seurakunnalla halvat maksut vertailussa naapureihin. Takkiin tuppaa tulemaan korotetuillakin hinnoilla.
Valinnan varaa on hautausmaissakin. On viisi hautausmaata. Kirkon lähellä ja ihan korvessa.
Voi sanoa, että jos eläminen paikkakunnalla tulee kalliiksi, niin kuolemalla täällä säästää. No, ainakin perikunnalle.
********
Suhtautuminen 260 tohmajärveläisen allekirjoittamaan kuntalaisen aloitteeseen oli valtuustokäsittelyssä ihmeellinen. Siinähän pyydettiin selvittämään kunnanjohtajan toimia virkatehtävässään ja lopulta vastaamaan kysymykseen nauttiiko kunnanjohtaja valtuuston luottamusta. Olen jossain kirjoituksessa maininnut käsittelyn lähennelleen farssia. Siihen ei ole paljon lisäämistä.
Äänestyskäyttäytymisestä voi jotain sanoa. Tohmajärven valtuustossa on kolme sairaanhoitajaa, jotka ovat työssä terveyskeskuksessa. Suhteensa kunnanjohtajaan ja hänen toimiinsa ei voi sanoa ainakaan johtuvan ammatillisesta näköhdista lähtöisiksi.
Jokainen äänesti "omalla" tavallaan. Yksi "puolesta", yksi "vastaan" ja yksi "tyhjää".
Eläköön tohmajärveläinen yhteistyö ja levitköön koko Keski-Karjalaan. Jaa, sehän siellä taitaa jo ollakin.

Ei kommentteja: