torstai 26. marraskuuta 2009

On kysymys vuodeosastosta.

Tähän asti on edetty kunnanjohtaja Olli Riikosen askelmerkkien mukaan. Kolme kyläkoulua on valtuuston yksinkertaisen enemmistön turvin lakkautettu.
Nyt ollaan lakkauttamassa terveyskeskuksen vuodeosastoa. Kunnanvaltuustossa äänestäen se olisi haluttu säilyttää vuodeosastona, mutta päätös ei kelvannut kunnanjohtaja Olli Riikoselle. Hän jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. Sekään ei hänelle riittänyt, vaan yrittää vielä estää kunnanhallitusta panemasta täytäntöön valtuuston päätöstä.
Omituisia ovat kunnanjohtajan aatokset. Vuodeosasto lakkautetaan ja samaan aikaan rakennetaan terveyskeskuksen vastapäätä kunnan velkarahalla miljoonahallia, jonka työllistävä vaikutus supistuu vuositasolla yhteen henkilöön.
Vuodeosaston lakkauttaminen sopii niihin ajatusrakenteisiin, joita kunnanjohtajamme on ollut ajamassa rakentaessaan Helliä ja sen hallintohimmeliä. Näyttää siltä, että ensin lakkautetaan vuodeosasto, sitten lääkäreiden vastaanotto ja lopulta koko terveyskeskus.
Tulkoon tietoon, että Tohmajärven terveyskeskuksen koko toiminta oli sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistalla jo alkuvuodesta. Siinä Helli kysyi lupaa ulkoistaa Tohmajärven terveyskeskus. Lupa onnistuttiin estämään.
*******
Palaan myöhemmin Olli Riikosen hallinnonkäyttöön vuodeosastoasiassa. Se on näpertelyä ja lakipykälien tulkintaa, ei noudattamista, kunnanvaltuuston päätöstä vastaan.
Kaiken kaikkiaan on kysymys yksinkertaisesta asiasta. Pidetäänkö Tohmajärven terveyskeskuksessa vuodeosasto vai ei. Päätös tästä on yksin valtuutettujen mielipiteen varassa. Päätösvaltaa ei mikään Hellin hallinnossa voi valtuustolta vuodeosastosiassa viedä.
Tehdyllä päätöksellä valtuutetut ovat osoittaneet sen, että vuodeosasto Tohmajärvellä säilyy. Jos valtuutetut pysyvät kannassaan, päätöstä ei nykyisellä lainkäytöllä voi miksikään muuttaa. Näin se vaan on.
Valta on valtuutetuilla.

Ei kommentteja: