maanantai 5. lokakuuta 2009

Tämä on ollut tiedossa

Karjalaisen tuoreesta gallupista käy ilmi, että keskikarjalaisista 58% kannattaa kuntaliitoksia, 27% vastustaa ja 15%:lla ei ole kantaa asiaan. Vastaajat ovat valittu niin, että ne täyttävät vaatimuksen, joka mielipidekyselylle asetetaan.
Tieto ei varmasti herätä hurraa huutoja seutuvaliokunnassa eikä niiden luottamushenkilöiden piirissä, jotka toistuvasti ovat estäneet kaikki selvitykset kuntaliitosten suuntaan. Heillä kaikilla on varmaan erilainen käsitys asemastaan kuntalaisten asioiden hoidossa. Se on; kuntalaisia ei tarvitse kuunnella.
******
En usko tämänkään gallupin vaikuttavan mitään. Nyt eletään tilanteessa, jossa kuntaliitosjuna puksuttaa pois Kiteeltä. Kunnanjohtaja Olli Riikonen sanoi minulle, jossain kokouksessa, että 10,5 milj. euroa on pikkuraha, kun perustelin rahalla kuntaliitosselvitystä. Kohta nähdään vaikuttaako pikkurahan puute tulevaan veroprosenttiin.
******
En jaksa innostua gallupin tuloksesta. Vaikka pitäisi. Näyttää siltä, että Keski-Karjalassa kuljetaan johtajien perässä. Marsijärjestys pitäisi olla toinen. Kuntalaiset ja heidän tahtonsa pitäisi ohjata luottamushenkilöitä ja johtajien pitäisi marssia siihen suuntaan, johon luottamushenkilöt osoittavat.
En ymmärrä mitä demokratiaa täällä noudatetaan. Ei nähdä, että sauna palaa. Talousluvut pitäisi se näyttää niille, jotka osaavat niitä lukea. Minä kuuntelen vajavaisena viisaampien mielipiteitä ja tietenkin kuntalaisia. Kuntien virkamiehiin olen menettänyt luottamukseni raha-asioiden hoidossa.
Jos luottamushenkilöt antavat saunan palaa, niin mitä sitä täältä sivusta sammuttamaan. Antaa palaa loppuun asti. Mennään sitten kunnanjohtajien kanssa nauloja keräämään.


Ei kommentteja: