maanantai 19. lokakuuta 2009

Keski-Karjalaista haikailua

Kiteelle oli kasattu joukko ihmisiä keskustelemaan ja etsimään seutukunnan tulevaisuudelle parempaa tulevaisuutta. Löytämään innovaatiota. (uudistus, uutuus)
Tutustuin tapahtuman kulkuun Karjalaisen välityksellä.
Osallistujat olivat lähes kaikki ns. vanhoja tekijöitä. Ei siis ihme, jos samaa noudatti heidän ajatusjuoksutuksensa. Ei sieltä uusia asioita tullut esiin. Toiveita, haaveita ja muisteluita sitäkin enemmän. Tältä pohjalta tuskin paljoa on luvassa tulevaisuudelta. Ei innovaation etsiminen ole vanhassa piehtaroimista. Rohkea uusi selvä avaus olisi tervetullut juuri nyt Keski-Karjalaan.
*******
On turha muistella menneitä "loiston" aikoja. Jos menneestä jotain tahtoo muistaa olisi se tehdyt virheet. Tai toteutumatta jätetyt mahdollisuudet. Opiksi eletty elämä kelpaa. Saman uusiutuminen harvoin toistuu. Muistelupuheet pidetään yleensä hautajaisissa. Ollaanko nyt jo Keski-Karjalassa hautajaistunnelmissa?
*******
Keski-Karjala tarvitsee iskun, jotta meidät huomioitaisiin. Lepsuttelulla ja pään silittelyllä ei päästä eteenpäin. Ei ainakaan tällä menolla, jossa ei tehdä mitään suunnan muuttamiseksi.
Ainoa terävä mielipide, joka tapahtumassa annettiin tuli Hexionin toimitusjohtaja Erkko Kajanderilta. Hän arvioi, että kuntaliitos parantaisi seudun imagoa ja toisi yhtenäisyyttä.
Tämäkin mielipide piti torpata tuoreeltaan. Kunnanjohtaja Olli Riikonen sanoi kannattavansa liitosta, jos sen ansiosta seutukunta saataisiin uuteen nousuun.
Tuossapa farisealaisin melipide, jota en aikaisemmin Riikoselta ole kuullutkaan.
Tiedän ja tunnen Olli Riikosen jyrkimpänä itsenäisen kunnan kannattajana koko Keski-Karjalassa. Mielipiteeni perustuu hänen kanssaan käymiini keskusteluihin kunnanhallituksessa. Samaa mielipidettäni tukee se, että Riikosen toimesta ja esityksistä on estetty kuntaliitosmielipidettä selvittävä kansanäänestysaloite ja lukuisat valtuutettujen aloitteet kuntaliitosselvityksien aloittamisesta.
Mihin Riikonen perustanee omat mielipiteensä, kun järjestelmällisesti estää kuntalaisten asiaa koskevat selvitykset ja valtuutettujen tekemät selvitysaloitteet.
Riikosen tukena on valtuustoryhmä, jonka pitäisi ohjata kunnanjohtajaa. Nyt taitaa olla päin vastoin.
Näyttää siltä, että näin jatketaan Keski-Karjalassa. Se tietää sitä, että lähestytään tilannetta, jossa horisontissa näkyy Joensuu.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

politiikan tunnusmerkit:

puhutaan yhtäällä toista ja toisaalla taas sitä yhtä. kielletään lopuksi kaikki sanomiset ja muunnetaan sanomaa vielä kerran - putsluikkaa! näin näyttävät pärjäilevän nykykuntajohtajat...