perjantai 16. lokakuuta 2009

Harkintaa mukaan keskustanuoret

Tohmajärven Keskustanuoret ovat tehneet puoluekokoukselle aloitteen, jossa esitetään Niiralan raja-aseman sulkemista.
Että sillä lailla. Keskustanuorten puheenjohtaja Otto Saikkosen mukaan sillä aiottiin panna velivenäläisen puuntuonti kondikseen. Eli käytännössä vauhdittaa Enon sellutehtaan sulkemista. Venäjän puun, kun sanotaan olevan tärkeä tehtaan pyörittämiselle.
Saikkonen selittää aloitetta puolivakavaksi ja ajatuksen tasolla käsiteltäväksi. Kunpa se ajatuksen tasolla olisikin pysynyt. Nyt se on julkisuudessa ja keskustan piirin toiminnanjohtaja selittelee asiaa myönteisenä ja huumorin keinoin esillä pidettävänä. Niin oikein. Huumorin keinoin, mutta että onko puoluekokous oikea paikka?
Kunnanjohtaja Olli Riikonen ei kommentoi aloitetta. Toteaa sen ulkopoliittiseksi asiaksi. Hän huomauttaa kuitenkin, että Niiralan raja-asema on erittäin tärkeä Tohmajärven kunnalle. Tiedot olen poiminut Karjalaisen kotimaa sivulta 15.10.09.
*******
Olisi ollut mielenkiintoista tietää mitä mieltä valtuuston puheenjohtaja Matti Majoinen on nuorisonsa ajatusmaailmasta.
Onneksi raja vain kiinni, ei sentään rautaa rajalle. Jo tällä valtuustokaudella on kunnanvaltuuston lehtereillä kuullut valtuuston nuorten siiven esiintuloa. Räväkkyttä ei ole puuttunut. Vähemmän harkintaa tai realismia. Intoa ja uskoa poliittiseen valtaan sitäkin enemmän. Äänet antavat valtaa, mutta valitettavasti ei viisautta. Se pitäisi nuortenkin malttaa hankkia. Nyt ei siltä näytä. Valitettavasti.
******
Mielenkiintoista olisi tietää, miten paljon aloitteen takana olevat tietävät ja käyttävät Venäjän palveluita. Käyvätkö ostamassa pensaa, tuovatko tupakka tai muita tuomisia. Onko Volna tuttu ja sen palvelut? Jos ei itselle, niin entä isälle. Minä en halua selvitystä edes niistä parista kolmesta Venäjän vierailustani. Onko sitten niin, että "pojat" tietävät ja haluavat pistää rajan kiinni "sisäpoliittisista" syistä. Eikö siinä tapauksessa olisi ollut reilua puhua oikeilla nimillä ja asioilla eikä puukauppaa käyttää keppihevosena.
Tosiasia lienee, että ajattelettomuus on aloitteen takana.

Ei kommentteja: