torstai 22. toukokuuta 2008

Vain pieni tauko.

Lähden muutamaksi päiväksi reissuun. Tarkoitus on käydä Helsingin seudulla katsomassa mitä siellä aikanaan meuhkasin. Kutsuivat Suomen Punaisen ristin vankilavierailijatoiminnan 35-vuotisjuhliin. Olin yksi toimintaa perustamassa ja levittämässä sitä muualle Suomeen.
Hommasta voisi kirjoittaa enemmänkin. Ehkä joskus niin teenkin.
* * *
Eilinen kunnanhallituksen kokous käsitteli kuntatalouden tervehdyttämisohjelmaa. Virkamiehet olivat sen värkänneet. Tai siis osa heistä. Osahan tekee paria projektityötä.
Tervehdyttämisohjelma on ohjelma. Suunnitelma, mitä pitäisi tehdä. Se toteutuu, jos on toteutuakseen. Ei siitä sen enempää. Tällä kertaa. Asiaan palataan varmasti.
* * *
Keskustelun yhteydessä tuli puhe kylä kouluista. Kuinkas muuten. Puhuttiin niiden merkityksestä kunnalle ja kylille erikoisesti. En ruodi sitä enempää.
Oman kantani toin keskusteluun vaihtoehtoja tutkistelevana. Totesin köyhän olevan köyhän. Se ei saa kaikkea, eikä kaikkea voi pitääkään.
Kysyin kumpi on tärkeämpi, pitää muutama ala-asteinen kyläkoulu siinä toivossa että, se pitää kylän lapsiperheelle asuttavana. Vai pitää lukio, jossa opiskelevat nykyisin aikuiskokoiset, joilla on omat autot ja käyttävät aikuispalveluja siinä kuin muutkin aikuiset. Mukaan lukien ilmaiset oppikirjat. (sanoin, että tupakoivat ja ryyppävät kaljaa. Sensuroin sen tästä jutusta pois)
Tarkoitin pohdittavaksi, kummalle koulumatkan pituus on merkittävämpi. Kuusi vai kuusitoistavuotiaalle. Sen tulee määrittelemään, ei vanhemmat, ei oppilaat vaan poliittinen enemmistö valtuustossa.
Oman kantani jätin tässä vaiheessa sanomatta. Ei sitä moni olisi kuitenkaan edes kuunnellut. Ei tarvitse, jos on voimaa
Helsingin reissun jälkeen tullaan palaamaan Helliin os. Soteen. Monella tapaa ja monelta suunnalta. Siihen asti heipparallaa.
Ps. Jutussa saattaa olla runsaasti kirjoitusvirheitä. Niin kuin ennenkin. Syy on sama. En lue omia juttujani kirjoituksen jälkeen.

Ei kommentteja: