maanantai 5. toukokuuta 2008

KIIRETTÄ PITÄÄ

jotta ei kerkiä kun ryntäillensä sylkäisemään.
Karjalainen otsikoi Tohmajärven sulkevan kolme kouluaan. Asiasta on hallituksesta keskusteltu, mutta aikaisempien päätösten perusteella lakkautukset nousevat tosissaan esiin vasta tulevalla valtuustokaudella. Ilmeisesti heti alussa.
Säästöjä hallitus etsii kuumeisesti talouden tasapainottamiseksi. Uskon säästöjen tullessa kuntalaisille tietoon herättävän monen todellisuuteen. Palveluhintojen korotus, jopa palvelujen supistaminen, veronkorotukset ja niin edelleen arveluttavat mitä tulevaisuus muuta tuo tullessaan.
Keskusteluissa ja suunnitelmissa olevilla tervehdyttämisillä ei 3 milj. euron kumulatiivinen putoa neljässä vuodessa vielä kuin reiluun 1 milj. euroon.
Tarvitaan rankempia rohtoja taudin hoitoon. Kestääkö niitä heikko kroppa, on nähtävissä myöhemmin.
Karjalaisessa mainittu 1 milj. euron sote-säästö neljässä vuodessa on yhtäkuin lottovoiton odotus. Ajatus säästöistä ei perustu mihinkään laskelmaan. Eikä sitä laskelmaa kukaan uskaltaisi tunnustaa omakseen. No, ehkä konsulttia lukuunottamatta.
Oma veikkaukseni soten synnytyksestä, jos se jotenkin pihtisynnytyksellä on onnistuakseen, on että sotesta syntyy kunnille lisäkuluja enemmän kuin mitä arvailut ovat nyt säästöistä.
* * *
Kiireestä puheen ollen. Jäät lähti Tohmajärvestä ennen Vappua. Ahven alkoi kutunsa 4.5. Pääskysparvi tuli Järventaakse 5.5. Meikäläinen kudettaa ahventa ja yrittää raivaussahan kanssa soheltaa vesakossa. Mökin valmistelut kesäkuntoon ovat kesken.
Eilen yritin hammaslääkäriin varatulle ajalleni. Lääkärin tietokoneessa oli aikani merkitty täksi päiväksi. Asia järjestyi kuin sompailtiin meikäläiselle uusi aika.
Yksi vahinko sählingistä syntyi. Pesin eilen hampaani turhaa.

Ei kommentteja: