maanantai 19. toukokuuta 2008

Selityksiä, ottia tuota.

Palautetta eilisestä kunnanhallituksen päätöksistä on tullut muutaman soiton verran. Toisten puheista en voi, enkä halua sanoa mitään. Omista kylläkin.
Pätkätyöläisten asiassa, jossa käsiteltiin lähdetäänkö valittamaan hovioikeuteen (Karjalaisessa virhe; hallinto-oikeuteen) yritin omalla puheenvuorollani valottaa näkemystä, miksi ei pitäisi valittaa asiasta.
Kysymyksessä oli kertaalleen käräjäoikeudessa hävitty juttu. Juttu oli siis punnittu jo kertaalleen. Mitään uutta asiaan kuuluvaa ei valituksessa ole tuotavissa esiin. Mihin yleensä valitukset perustuvat. Kysymyksessä näytti olevan taiston alku oikeuden päätöstä vastaan. Siinä on taas kaksi kovaa tietäjää vastakkain; oikeuslaitos ja Tohmajärven kunnanhallituksen enemmistö puheenjohtajineen.
Yritin selittää, ettei käräjäoikeuden päätös aina takaa hävinneen puolen käsitystä siitä mikä heidän mielestään on oikein. Oikeuden päätös katsoo ratkaisussaan sitä, että päätös on lainmukainen esitettyjen tosiasioiden pohjalta. Turhaan selittelin.
Ihmettelin miksi pitää valittaa. Kukaan ei hallituksessakaan syytä virkamiehiä töiden pätkimisestä. Heitä ei edes moitittu. Jos perusteeksi jää vain muutaman virkamiehen ja kunnanjohtajan "loukattu" asema asian valmistelussa ja esittelyssä, ei mielestäni olisi kannattanut lähteä hakemaan muutosta päätökseen.
Henkilökohtaiseen kantaani vaikutti myös luotto ammattijärjestöjen lakimiehiin. He ovat päätöikseen näiden asioiden kimpussa ja siksi alallaan ammattimiehiä. Tärkeimpänä pidän kuitenkin olla puolustamassa heikommassa asemassa olevaa ihmistä. Varsinkin jos kysymyksessä on pätkätyöläinen ja hän on jo saanut puolelleen käräjäoikeuden päätöksen.
* * *
Karjalaisen kokousselostuksesta oli jäänyt tai jätetty pois valtuutetun aloite: "Valtuustoaloite koskien teknillisen toimen suoritteiden ja toimintakulujen vertailua."
Vertailun olivat suorittaneet teknisentoimen virkamiehet itse. Päätösesitys ei nyt kelvannut muille kuin hallituksen puheenjohtajalle. Yksi empätiijätuota äänesti tyhjää.
Äänin 7-1 päätettiin selvitys teetättää ulkopuolisella henkilöllä.

Ei kommentteja: