torstai 16. helmikuuta 2012

Näkemykseni eilisestä valtuuston iltakoulusta

Kokous kesti kolme tuntia. Kaikki saivat ainakin yhden puheenvuoron. Jotkut jopa kaksi.
Asiana oli mahdollinen kuntaliitos ja siihen liittyvä kuntakartta.
Poikkeuksellista aikaisempiin valtuuston jäsenten tapaamisiin oli, että nyt selvästi pyrittiin yhteiseen näkemykseen.
Korostettiin, ettei puoluepoliittisin näkemyksin ja ohjatuin ratkaisuin päästä parhaalla mahdollisella tavalla hoitamaan juuri tohmajärveläisten asioita.
Ymmärtääkseni puheenvuoroista kävi selvästi esiin valtuutettujen haluavan Tohmajärven kunnan pysyvän itsenäisenä kuntana, niin kauan kuin se suinkin on mahdollista. Kannatus näytti 100%:lta vaikka sitä ei mitenkään mitattu.
Jos kuntaliitoksiin joudutaan näytti valtuutettujen mielipide silloin kääntyvän Joensuun suuntaan. Joku näki liitoksen suunnasta hyväksi, jos siitä tehtäisiin mielipide tiedustelu kuntalaisilta. Perusteeksi siihen nähtiin demokratia ja kuntalaisten sitouttaminen tehtävään päätökseen.
Myös Helli-liikelaitoksen nykytilasta käytiin keskustelua. Kysyttiin missä viipyy Keskustan valtuustoaloite. Siinä esitettiin Tohmajärven eroavan Hellistä tulevan vuoden alusta. Ero näytti saavan kannatusta yli puoluerajojen.
Kaiken kaikkiaan iltakoulu oli mielestäni parasta valtuustoa koko meneillään olevalta valtuustokaudelta. Jos valtuutetut haluavat hoitaa kokonaisvaltaisesti kuntalaisten asioita, edellyttää se yhteistoimintaa yli puoluerajojen.
Yhteishengestä ja sen kehittymisestä on hyvä esimerkki Rääkkylästä.
Ehkä kaikkia paikalla olijoita liitti yhteen ajatus siitä, että nyt ei hätäillä. Kiireestä nähtiin syy Hellin epäonnistumiseen.
Valtuuston seuraava kokous on 27.3.2012.

Ei kommentteja: