lauantai 4. helmikuuta 2012

Kovat kiireet kunnassa.

Kiireet ne on minullakin. En ehdi muuta kuin nenää niistämään. Hesan reissulla sain hankittua lunssan. Ei Hellin rokotus pystynyt tappamaan Helsingin bakteeria. Vai mikäse se ötökkä on, joka yskiessä lentää.
******
Otan tähän asian viimeisemmästä Tohmajärven kunnanhallituksen kokouksesta. Vastaavia esimerkkejä löytyisi vaikka kuinka paljon meneillään olevalta valtuustokaudelta.
SDP:n valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen 25.10.2010. Se koski sosiaali- ja terveystoimen yhteistoimintasopimusta. Aloitteessa oli yksityiskohtainen luettelo asioista, joihin haluttiin muutoksia.
Nyt 30.01.2012 kokouksessaan hallitus toteaa, että on toiminut aloitteen mukaisesti ja esittää sen tiedoksi kunnanvaltuustolle.
******
Näin Tohmajärven kunnassa toimitaan. Tämä aloite on maannut kunnanvirkamiesten, ilmeisesti kunnanjohtaja Olli Riikosen laatikossa yli 15 kuukautta.
Herää kysymys kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Väistön toimista tuoda asioita hallituksen käsittelyyn.
Jos sosiaali- ja terveyspalvelut tunnetaankin virkamiesten ja vallassa olevan keskustapuolueen puolelta poliittiseksi, sitä se ei ole kuntalaisen kannalta.
Tohmajärven kunnassa on ollut jo pitkään tapa, ettei aloitteita tai vastaesityksiä huomioida vähemmistöjen puolelta. Niitä pitkitetään ja venkoillaan jos johonkin suuntaan.
Juuri tästä on kysymys ko. tapauksessa. Samaan aikaan kunnanjohtaja on toiminut erittäin aktiivisesti "omia" ideoitaan ajaessa eteenpäin. On Helliä purettu ja keritty. Jopa siinä määrin, ettei entistä ehditä kuopata kun jo uutta työnnetään tilalle. Välillä on valitettu Kuopion hallinto-oikeuteen ja välillä kaduttu, purettu ja sovittu.
******
Odotetaan milloin kunnanjohtaja ehtii paneutua Keskustan jättämään valtuustoaloitteeseen, jossa esitetään eroa Helli-liikelaitoksesta. Aloite jätettiin samassa kokouksessa, jossa demareiden aloite erota Hellistä hylättiin.
Taitaa keskustan aloitteelle käydä niin, että aika ajaa senkin ohi. Epäilen kunnanjohtajan laatikosta löytyvän uuden tavan jolla tohmajärveläisten asiat pannaan kuntoon. Onko sillä pitempää elinaikaa kuin aikaisimmilla kehitelmillä. Epäilen, ettei ole.

Ei kommentteja: