lauantai 1. tammikuuta 2011

Ketkä johtaa Keski-Karjalaa kohti loppua?

Ovatko he kuntien palkattuja työntekijöitä, vai heidät palkanneita luottamushenkilöitä? Viimeisimmän tempauksen perusteella, jossa kunnanjohtajat ja Hellin johto valittivat Rääkkylän päätöksestä erota Hellistä markkinaoikeuteen, näyttää siltä, että rengit ovat ajaneet ohi isännistään.
Olen kirjoittanut asiasta jo Karjalaisen nettimielipideosioon. Sopii vilkaista sieltä, jos ketä kiinnostaa.
Toinen taho, jossa asiaa on käsitelty tarkemmin juridiselta puolelta löytyy Nelosten pääkirjoitussivulta. Osoite: www.neloset.fi
********
Jo asian vireille tuloa markkinaoikeudessa ohjataan tarkasti. En ainakaan minä löydä ohjeistosta kohtaa, jonka perusteella kunnanjohtajat ja Helli olisivat sellaisessa asemassa, että heillä olisi mahdollisuus saada asia edes käsittelyyn markkinaoikeudessa.
Lehtitiedon mukaan nämä valittajat vaativat valituksessaan valtiolle Rääkkylän maksamaan 5,1 milj. euron seuraamusmaksun, jos Rääkkylä pysyy päätöksessään.
Siinä rakentavat kunnan- ja Hellinjohtajat yhteistyön pohjaa tuleville yhteistoimintavuosille. Mikä on valittajien todellinen tarkoitus? Mitään positiivista en valittajien ajatusmaailmasta löydy toimilleen. En edes henkilökohtaista etua.
Millä valtuuksilla yhteistä valitusta kolmen kunnan ja Hellin kanssa on yleensäkin lähdetty tekemään. Kunnissa, ei Hellin johdossa tai edes "ylivallan pitäjäksi" mainitussa sosiaali- ja terveyslautakunnassa ei asiaa ole käsitelty tai päätetty.
********
Viimeistään nyt on tajuttava, että ollaan tilanteessa, josta ei hevin löydy tietä selville vesille. Kuntien johtajilla on hevonen karannut taitamattoman käsittelyn vuoksi hushelevettiin.
Jos jotain korjausliikettä yritetään, on siihen mahdollisuus vain kunnan luottamushenkilöillä. Lähinnä valtuutetuilla. Ulkopuolisiin ei kannata tässä vaiheessa enää luottaa. Ei konsulentteihin tai ministeriön miehiin. Heillä ei ole käytettävissään valtaa, jolla korjauksia voisi yrittää. Kaikista vähiten sosiaali- ja terveyspalveluja pystytään hoitamaan markkinaoikeudessa.
*******
Pahinta mitä kunnanjohtajat valituksellaan saivat aikaan, on se, että yhteishengelle ja -toiminnalle Keski-Karjalassa saadaan heidän johtaja-ajakseen sanoa hyvästit. Kovin korkea-asteista ei yhteistoiminta ole ollut tähänkään asti. Nyt on pelättävissä, että rippeetkin on lakaistu yhteisiltä tavoitteilta roskakoriin.
Näyttää siltä, että viimeistään nyt on katseet käännettävä kohti Joensuuta. Näiden "vetäjien" aikana sekään tuslin onnistuu. Muuta onhan aikaa vielä heidän jälkeensäkin.

Ei kommentteja: