torstai 20. tammikuuta 2011

Paraneeko enää puhumalla

Tekoja nyt tarvitaan. Juttu tuli mieleeni, kun maakuntaradio haastatteli Airi Turusta ja Aulikki Hautsaloa Hellin päivän polttavista ongelmista.
Jutut olivat tuttuja ainakin minulle. Kaksi vuotta niitä on toistettu. Olisi luullut, että jotain uutta olisi tuotu kehiin nyt kun nimiadressikin on tuotu julkisuuteen.
******
En malttanut olla panematta lusikkaani soppaan. Soitin lähetykseen. Toin lyhyesti neljä asiaa, jotka ovat korjaamatta, mutta jotka pitäisi mitä pikimmin saada hoidetuksi. Ne olivat:
Kaikki Hellin ongelmat lähtevät asiakastyytymättömyydestä. Sen näkee mielenosoituksista ja nimiadresseista.
Ensimmäiseksi on saatava puhelinpalvelut kuntoon.
Toiseksi lääkäreitä on saatava virkoihin. Keikkaläärärit on saatava paremmin pysymään vastaanotoilla. Jatkuvat vaihtumiset eivät palvele ainakaan potilaita.
Kolmanneksi Helliin on lopulta saatava johtavalääkäri. Nyt eletään laittomassa tilanteessa vuosikausia.
Neljänneksi on saatava hallinto kuntoon. Sen korjaaminen on ensisijainen tehtävä. Sekava hallinto lienee syy kaikkiin edellä oleviin ongelmiin. Ei tiedetä kuka käskee ja kuka tekee. Vastuista ei saa selvää erkkikään. Tämän totesi myös Valvira selvityksessään.
*******
Puheluni lopuksi Aira Turunen totesi lyhyesti, että Veijo Tuunanen on oikeassa. Se on semmoista herkkua, jota en ole Hellin aikana ennen kuullut ns. Helli-uskovaisten taholta. Aikaisemmin on toitotettu, etten ymmärrä mitään ja onpa järkenikin asetettu kyseen alaiseksi. Onneksi sitä eivät ole tehneet ainakaan toistaiseksi lääkärit.
Tänään näin.

Ei kommentteja: