sunnuntai 9. tammikuuta 2011

APRIKOINTIA

Kuka tietäisi ja kertoisi miten Keski-Karjalan sotkuista selvittäisiin. Hellin kautta ne onnistuttiin sotkemaan. Yleensä asiat korjaantuvat kun ne puretaan. Täällä ei näytä olevan siihen haluja. Tyhmä ylpeyskö estänee tunnustuksen, että metsään on menty.
*******
Julkisuuteen on kerrottu, että lääkäritilanne Keski-Karjalassa on korjaantumassa. Hyvä niin.
Onko se parantunut niin paljon, että kaksi keikkalääkäriä on katsottu tarpeettomaksi Hellin palveluihin. Ovat siirtyneet jo Imatralle.
Vähemmät lääkärit aiheuttavat vähemmän kustannuksia, mutta samalla ne leikkaavat myös lääkäripalveluita asukkailta.
Keski-Karjalassa näytetään toimivan niin, että jos tarvittaisiin 12 lääkäriä, niin toimeen tullaan 6 lääkärillä kunhan heille maksetaan 12 lääkärin aiheuttamat kustannukset. Näin se näyttää menevän.
Lääkäripalveluita edelleen näytetään rajoitettavan tehokkaasti vajavaisella puhelinpalveluilla. Luulisi, että tämä kuntalaisten eniten hermoja raastava asia laitettaisiin ensimmäisenä kuntoo. Mutta kun ei.
*******
Kuntien johtavat virkamiehet keskittyvät oikeustoimiin. Ei vielä toisiaan vastaan, mutta kuntien kesken katsotaan kaapin paikkaa. On aikoihin eletty tässäkin asiassa.
Kiistellään siitä, miten Rääkkylä hoitaa lakisääteiset palvelut asukkailleen.
Siinähän kiistellään. Rääkkylä hoitaa palvelunsa parhaalla katsomallaan tavalla.
Palveluita ei pakolla saada ulkopuolisten hoidettavaksi. Rääkkylä voi hankkia sosiaali- ja terveyspalvelunsa toistaiseksi väliaikaisella sopimuksella MedOnelta. Sille tuskin voi mitään markkinaoikeuskaan.
Katsotaan nyt rauhassa mitä nämä kunnanjohtajat seuraavaksi keksivät käräjöitäväksi. Tärkeintä on, että palvelut pelaavat käräjöinninkin aikana. Käräjöinti ja siitä johtuvat kulut tulevat kuntalaisten maksettaviksi. Tavalla tai toisella. Se ei näytä virkamiehiä hetkauttavan.
PS. Ei ole pitkä aika siitä, kun erään kunnan nimeltä mainitsematon kunnanjohtaja paheksui luottamushenkilöiden tekemiä valituksia. Nyt hän itse on siirtynyt tähän paheksumiensa valittajien joukkoon. Sanonta; "ei niin syvään sylkäse, ettei takaisin nousisi, pitää paikkansa.

Ei kommentteja: