Olli Riikonen puhuu ja opettaa tällä viikolla rääkkyläläisille miten terveyshuolto, vanhustenhoito ja sosiaaliturva pitäisi järjestää.
En tiedä puhuuko hän Tohmajärven kunnanjohtajan ominaisuudessa, kansanedustajaehdokkaana vai omana itsenään. En tiedä sitäkään voiko ihminen yleensä monessa persoonassa esiintyäkään. Jos voi, tuntuu se ainakin minusta epäuskottavalta.
Olli Riikonen on lähtenyt omalta osaltaan oikeustaisteluun Rääkkylän kunnanvaltuuston tekemää yksimielistä päätöstä vastaan. Teko on ainakin minulle tuiki tuntematon kuntahistoriassa, jossa toisen kunnan kunnanjohtaja astuu toisen itsenäisen kunnan päätöksiä vastaan. Kysymys on tietenkin Hellistä.
Tapahtumat tälläkin rintamalla osoittavat Helli-himmelin olemassa oloa, josta nyt ovat lähteneet oikeusteitse ottamaan mittaa koko järjestelmän rakentaneet. Olli Riikonen on himmelin rakentajista ja sen puolustajista tähän asti ollut merkittävimmässä asemassa.
Olli Riikosen tukiryhmässä ei näytä rääkkyläläisiä olevan ainuttakaan. On tosi rohkeaa lähteä Riikosen nykyasemasta käsin opettamaan rääkkyläläisiä miten asiat heidän pitäisi hoitaa. Sanoisin sen olevan jopa uhkarohkeaa.
*******
Olli Riikosen virka-asema ei velvoita eikä patota häntä "taisteluun" rääkkyläläisten päätöksiä vastaan. Markkinaoikeuteen ei Tohmajärven kunnalla, ei sen asukkailla, eikä sen virkamiehillä tai luottamushenkilöilläkään ole mahdollisuutta valittaa. Mikään tai kukaan edellä olevista ei ole asianosainen Rääkkylän kunnanvaltuuston tekemään päätökseen, jota valitusoikeus edellyttäisi. Ottaako markkinaoikeus tehdyt valitukset käsiteltäväkseen on sen oma päätös. Se nähdään aikanaan.
*******
Keski-karjalaisten asioiden luisuminen nykyiseen tilaan on surullisinta. On taitamattomuuttaan synnytetty ristiriidat asioista, jotka on pakko yhdessä hoitaa. Sanelupolitiikalla on lähdetty johtamaan asioita yhtä ainoaa tapaa käyttäen. Tämä yhden oikean tien ovat valinneet virkahenkilöt. Minkä takia? Sitä voi miettiä. Demokratialla ei tällaisiin päätöksiin ole ollut mitään osuutta. Se on ollut luoksupojan asemassa.
Nykyasiaintilan korjaamiseen tarvitaan paljon aikaa tai henkilötasolla kovat lääkkeet. Voidaanko Keski-Karjalan mainetta pelastaa enää millään?
maanantai 3. tammikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Toivon että mielipideosion tulevaisuuden ennusteet toteutuvat. Silloin Keravalla asuva paljasjalkainen kiteeläinenkin voi harkita paluumuuttoa.
Lähetä kommentti