keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ei oppi ojaan kaada

Luin blogin Pajapellon nurkasta. Löytyy muuten Nelosten blogilistasta. Luin rivin luin kaks`, mieleni kävi kuumemmaks`.
Tiedän minä mitä varten Keti on perustettu. Alunperin. Silloin puhuttiin Ketin hankkivan Keski-Karjalaan yritystoimintaa. Omista raporteista päätellen siinä on onnistuttukin. Onko se suunta saatu kuntoon, jos nyt on lähdetty suuntaamaan vanhuspalvelujen kehittämiseen. Minä kun luulin sen alueen olevan pyhitetty Hellille.
Näitä asioita aprikoin, kun kuulin Ketin edustajan olevan hakemassa vanhuspalveluihin oppia Dubaista.
Muutama vuosi sitten kerrottiin Hellin edustajan olleen samoissa asioissa Espanjassa. Liekö ollut? Raporttia en ole nähnyt ainakaan sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellyn. No, hyvä. Nyt Hellin raha-asiat alkavat olla yhtä hyvässä jamassa kuin Espanjan talous. Matka ei ole ollut turha.
Niinhän se on, että virkamiehet ovat vikkelimmillään päästessään edustamaan tai hakemaan oppia ulkomailta. Talviaika ja oikein valittu kohdemaa, antavat mahdollisuuden kahden tai kolmenkin kärpäsen saalistuksen yhdellä kuntalaisten kustantamalla opintomatkalla.
********
Nyt kun Hellille etsitään uusia tuulia toiminnan suunnaksi, niin ehkä Keti auttaa asiassa. Dubain vanhustenhoito taitaa olla jo edellä sitä mitä meillä vasta hissun kissun ajetaan käytäntöön. Irvin antoi sille nimen aikoja sitten. RAHA RATKAISEE.
Miten vallanjako onnistuu, jos Keti tunkee sosiaalipuollelle. Nythän valtaa käyttää kaksi tahoa. Helli ja Seutuvaliokunta. Viime mainitulla on nimenvaihto menossa. Saa nähdä saadanko se aikaiseksi, kun nimenvaihtokummeja on neljässä kunnassa.
Kuka kysyi valtuutettujen vallasta? Kyllä heillä olisi valtaa, jos tahtoisivat sitä käyttää. Toistaiseksi he kantavat vain vastuun toisten tekemisistä tai tekemättä jättämisistä.
*******
Sitten ihan pudas juoru. Hellin johtokunnasta on ilkeämielisten puheitten mukaan lähtemässä pois jokunen jäsen. Tauti, joka on raastanut Kiteen virkamiehiä näyttää leviävän. Tiedä sitten onko asia hyvä vai huono. Joku viisas sanoi: "Ei hyvä, eikä huono. Se on ......No, olkoon.
*******
Koti-Karjala oli kutsunut puhutteluun ja tehnyt jutun Keski-Karjalan johtavista Kokoomusajattelijoista. Jututettavina olivat valokuvan kera Kiteen Pentti Holopainen ja Tohmajärven Antero Nenonen. Tarkoitus lienee ollut etsiä yhteistoiminnan siemeniä keski-karjalaisesta kuntamaisemasta.
Jutun otsikko oli: Nyt tarvitaan sovitteluhenkeä.
Niinpä niin. Holopainen kannatti kuntaliitosta ja Nenonen vastusti sitä.
Eläköön! Ainakin Tohmajärven ja Kiteeläisten kookoomuslaiset ovat löytäneet yhteishengen, mikäli noudatetaan haastateltujen mielipiteitä.
Kuntaliitosta kannatetaan ja vastustetaan.

1 kommentti:

lahjattomat kirjoitti...

liekö nimi enne?!
http://www.keti.fi/Resource.phx/keti/kehittaminen/hyrra/hyrra.htx