torstai 30. joulukuuta 2010

Hyvä esimerkki huonosta asiain hoidosta.

Ensin tehtiin Paras-laki. Noin niinkuin kokeeksi. Sitten innostuivat kuntien johtajat. He kutsuivat konsulentit töihin. Nämä rakensivat himmelin ja veivät rahat. Todettiin, että vähemmät palvelut maksavat enemmän ja ovat osaltaan kaukana tai olemattomissa.
Syntyi kuntalaisten keskuudessa tyytymättömyyttä. Mielenosoituksia ja kerättiin nimilistoja.
Rääkkyläläiset päättivät ottaa ohjat omiin käsiin. Tämä ei miellyttänyt Helliin kiintyneitä. Eikä Mediradix Oy:tä. Se teki valituksen markkinaoikeuteen.
Lukijan on syytä huomata, että edelleen on kysymys hallinnollisista asioista ja niiden oikeellisuudesta. Eli samasta, josta on osattu kiistellä omalla porukalla koko Hellin olemassa olo ajan. Nyt lusikkansa soppaan lyö mielestäni ulkopuolinen Mediradix. Ulkopuolinen siksi, etten ainakaan minä ole nähnyt kyseistä virmaa täällä päin toimivan.
Kyseinen Mediradix Oy ei näytä siis olevan huolissaan seutukunnan sosiaali- ja terveyspalveluista. Niiden tuottamisesta taas Rääkkylä on ollut huolissaan ja tällä perusteella on ratkaisunsa tehnyt.
Onko markkinaoikeus oikea paikka arvioimaan sosiaali- ja terveystoimen tilaa ja tarvetta Rääkkylässä. Sillä perusteellahan pitäisi ratkaisuja ensi sijaisesti tehdä. Kuntalaki velvoittaa yksiselitteisesti kunnan huolehtimaan lakisääteisistä palveluista. Nytkö oikeaksi paikaksi nähdään markkinaoikeus. On aikoihin eletty.
********
Toivotan lukijoilleni hyvää uutta vuotta. Samalla toivon, että täällä syntyisi lopulta ymmärrys, ettei nykymeno voi jatkua sisiaali- ja terveystoimessa. Kun on itse asiamme sotkettu tähän jamaan, voimme itse myös asiat saattaa oikealle tolalle.

Ei kommentteja: