maanantai 24. tammikuuta 2011

Tää karutont` on kertomaa

Alkusanat. Kun kiteeläiset pyysivät demokraattisesti valituilta luottamushenkilöiltä, että nämä ryhtyisivät korjaamaan kaupunkilaisten tärkeäksi katsomia järjestelyjä Hellin johdossa ja hallinnossa, enemmistö luottamushenkilöistä antoivat korjaukset tehtäväksi häiriön aiheuttaneille ja näin luottamushenkilöt yrittävät kiertää vastuunsa. Kiepauksen olivat rakennelleet va. ja vs. virkamiehet.
Tulkoon mainittua, ettei tehtävän saaneet ole missään suorassa vaikutuksessa Kiteen kaupunkiin, vaan hoitavat täysin omia tehtäviään, jotka ovat aiheuttaneet kiteeläiset kiukkuun ja nimilistoja keräämään.
********
Sitten esimerkki miten Helli ja lautakunta pelaa yhteen ja siinä sivussa huolehtii kuntien edusta. Kuntalaisten edusta tässä esimerkissä tuskin on kysymys.
Kuntien kesken Yhteistoimintasopimuksessa sovittiin, että kunnat luovuttavat omistamansa laitteet korvauksetta Hellin käyttöön. Sopimuksen mahdollisesti purkautuessa laitteet luovutetaan takaisin antaneelle kunnalle. Näin kävi uudehkoille Tohmajärven terveyskeskuksen röntgenlaitteille.
Näin edettiin aikansa. Sitten pölähti sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksen päätettäväksi Liikkeenluovutussopimus, jonka olivat väsänneet Hellin ja lautakunnan puolesta Airi Turunen, Eeva Seppänen ja Päivi Hakulinen. Sopimuksessa Tohmajärven röntgenpalvelut luovutettiin Röntgenliikelaitoksen järjestettäväksi. Sopimuksesta äänestettiin lautakunnassa.
Sopimuksella sovittiin, että röntgenyksikön laitteisto ja irtaimisto siirtyvät röntgenliikelaitoksen omistukseen. Laitteiston hinnasta sovittiin, että se on siirtymähetken mukainen. Kun luovuttajaksi merkitään allekirjoittajat, niin helposti syntyy ajatus, että kauppahintakin menee heille. Ilmeisesti Hellille.
Jossain vaiheessa lienee joku Tohmajärven kunnan puolelta hokannut, että kauppahintahan oikeastaan kuuluu Tohmajärven kunnalle.
Asiat etenevät Hellissä toisella tavalla. Hellin johtokunta päätti kokouksessaan § 141 päivätty 17.12.2010 seuraavasti:
"Tohmajärven terveyskeskuksen röntgenlaitteisto luovutetaan PKSSK:n röntgenliikelaitokselle vastikkeettomasti, koska Helli-liikelaitos on vastaanottanut laitteiston vastikkeettomasti." Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
Semmoisia yhteistyömuotoja voi toteuttaa vain kuntalaisten kustannuksella hankituilla röntgeneillä.
Tälle yhteistoimintakokoonpanolle Kiteen kaupunginhallitus on antamassa vallan, jonka kiteeläiset ovat antaneet vaaleissa valituille edushenkilöille.
Onnea vaan ja papukaijamerkki päälle.

1 kommentti:

Keski-Karjala kirjoitti...

Jos luottohenkilöiden ja virkamiesten päätökset eivät miellytä, äänestäjien olisi syytä pistää omat luottamushenkilönsä kuriin runsailla henkilökohtaisilla yhteydenotoilla.

Vai liekö sitten niin, että kaikki esim. Keskustan ja Kokoomuksen kiteeläiset kannattajat ovat samaa mieltä, mitä heidän Kiteen KH:n edustajat ovat esim. tässä aloiteasiassa.

Ja mitä tulee virkamiesten esityksiin, niin ne ovat vain esityksiä, joihin jokainen luottamushenkilö voi vaikutttaa.
J