tiistai 18. tammikuuta 2011

Kiteeläiset sanoivat sanottavansa

Yli 900 kiteeläistä on omalla nimikirjoituksellaan vahvistaneet kantansa, että Helli-liikelaitos on epäonnistunut tehtävässään ja vaati siten pikaista korjausta.
Nähtäväksi jää miten virkamiehet ja luottamushenkilöt kansalaisten mielenilmaisuun suhtautuvat. On huomattava, että tuhat ihmistä ollessaan jostain asiasta samaa mieltä, on mielestäni enemmän kuin yhden virkamiehen tai luottamushenkilön vastaanpano kuntalaisten ilmaisemalle tahdolle.
Nimilistoja itsekin keränneenä tiedän, miten raskasta työtä se on. Eivät ihmiset ilman selitystä siitä, mistä on kysymys, laita nimeään paperiin. Täytyykin muutamalle ahkeralle yhteistä hyvää ajavalle aktiiville nostaa työstään ja sen tuloksesta hattua. Toivottavasti ponnistelunne johtaa myös toivottuun tulokseen. Terveys- ja vanhuspalvelut saadaan demokraattiseen päätäntään ja toimimaan kansalaisten parhaaksi.
******
Nyt mielestäni on selvästi osoitettu, että Helli tarvitsee jatkaakseen korjaamista. Vaihtoehtona voi olla sekin, että terveys- ja vanhuspalveluille on rakennettava kokonaan uusi toimintamalli. Millainen? Se lienee seuraava ratkaistava asia.
Onko nykyisillä kuntienjohtajilla ja luottamushenkilöillä muutoksen tekoon kykyä ja tahtoa? Ovatko he hirttäytyneet liikaa Helli-himmeliin?
Joka tapauksessa nykymenolla ei voi enää jatkaa. Rääkkylä on tiensä valinnut. Sille ei valituksilla voida mitään. Mitä markkinaoikeus sanoo Rääkkylälle, on eriasia kuin se mitä keski-karjalaiset kuntienjohtajat ja muutamat valtansa puolueeseen hirttäneet luottamushenkilöt ovat mieltä asioista.
Seurataan miten pitkälle keskustapuoleen jäsenet seuraavat Olli Riikosta ja Jukka Kankkusta. Kovin pitkälle vanhalla tiellä tuskin voi jatkaa. Kuntalaisten tahdon sivuuttaminen on vaikeaa joka tapauksessa.

Ei kommentteja: